Een beetje vervormd, moeilijk te pellen, net te zacht - of te hard. Om een perfect ei te maken moet je alle variabelen beheersen: tijd, temperatuur en grootte. Hier delen we een compleet overzicht met daarin alle informatie. 

Daarnaast heeft chef Adam verschillende ei-trucs. Want zo zegt hij ,,Natuurlijk kun je een ei in de pan met kokend water leggen en het resultaat zal een gekookt ei zijn. Maar geen perfect gekookt ei."

Gaatje prikken

Je hebt 'm vast ooit gezien: de eierprikker. Hiermee prik je een klein gaatje in de onderkant van het ei. Waarom? In een ei zit een klein 'luchtzakje'. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is het niet het ei dat uitzet, maar het luchtzakje waardoor de schaal breekt tijdens het koken. Door dit gaatje te prikken voorkom je gebroken eieren. Dit gaatje zorgt er ook voor dat het ei zich makkelijk laat pellen. Hoe dit werkt? Wanneer je eieren laat schrikken in koud water 'zuigt' het ei via het gaatje water naar binnen. Dit water breekt het membraan los van de schaal. Ahá!

Goed roeren!

De tweede, essentiële tip van chef Liaw is: roeren. Wanneer je de eieren in de pan laat zakken is het zaak dat je de eieren met een grote schuimspaan of lepel de eerste minuut zachtjes ronddraait in het water. Hierdoor verdwijnt het luchtzakje én zorg je er voor dat het eigeel perfect in het midden blijft zitten.