Fout 1: Het vuur staat te hoog

Een duidelijke fout en ook de oplossing spreekt voor zich: zet het vuur wat lager.  Bij hoog vuur zullen je eieren snel uitdrogen en krijg je bij gebakken ei een bruin knapperig randje. Sommigen vinden dit lekker, maar bij een omelet of roerei heb je dit liever niet en dan doe je er goed aan om het vuur middelhoog te zetten.

Fout 2: Je gebruikt de verkeerde pan

Het is verstandig om één pan speciaal te gebruiken voor eieren en dan is een pan met een anti-aanbaklaag de beste optie. Je hebt misschien zelf al opgemerkt dat je pannen hebt die ongeschikt zijn voor het bakken van eieren, omdat de eieren makkelijk aan de bodem blijven plakken. Als je daarom één pan reserveert voor eieren is dat in ieder geval verleden tijd.

Lees ook: Let hierop als je eieren koopt in de supermarkt >

Fout 3: Je voegt te veel zout toe

Een beetje zout kan de smaak van eieren alleen maar versterken, maar te veel zout kan een gerecht ook makkelijk verpesten. Bovendien adviseert de Hartstichting maximaal 6 gram zout per dag, terwijl de gemiddelde Nederlander 9 gram per dag binnenkrijgt. Een beetje minder zout bij je eieren kan dan al een (klein) verschil maken.

Fout 4: Je breekt je ei op de pan

Veel mensen tikken eieren stuk op de rand van de pan, maar hierdoor groeit de kans juist dat er een verdwaald stukje eierschaal in je ei komt. Om dit te voorkomen kun je eieren beter openbreken op een vlak oppervlakte, zoals het aanrecht, een bord of een snijplank. De breuk zal hierdoor veel schoner zijn en dus is de kans minder groot dat er eierschaal in je ei zal komen. Als je eieren wel op een rand wilt breken, doe het dan op de rand van een kopje. Dan kun je altijd nog controleren of er geen stukjes in het ei zijn terechtgekomen.

Lees ook: Door dit gerecht werd Jamie Oliver beroemd