Wat een pasta rotolo met pompoen en spinazie al niet voor iemand kan betekenen. In gesprek met The Guardian geeft Jamie aan dat dit gerecht aan de basis van zijn carrière staat. “Deze pasta is wat ik tijdens Kerstmis aan het koken was in het River Café. Dat is de reden dat ik ben ontdekt en op tv ben beland. Het is hoe ik ben gekomen waar ik nu ben.” De rest is geschiedenis en in de 20 jaar die volgde bracht Jamie maar liefst 21 kookboeken uit, was hij ruim 148 te zien in verschillende televisieshows, heeft hij meerdere restaurants en een YouTube-kanaal met meer dan 4 miljoen volgers.

Lees ook: Italiaanse pastamaker geeft tips voor de beste saus >

Wat is rotolo?

Maar de vraag blijft, wat is rotolo? Simpel gezegd is het een bijzonder pastagerecht, waarbij pastadeeg met een vulling wordt opgerold en in een saus wordt gebakken. De versie van Jamie heeft veel weg van een lasagne en doordat je de rotolo in de oven bakt, is de bovenkant lekker krokant en combineert het goed met de verborgen, zachtere onderkant van de pasta. Benieuwd hoe je hem maakt? Hier kun je het gerecht vinden!