Het geheim zit 'm in het toevoegen in opgeklopte slagroom. Shirley O’Corriher, een Amerikaanse biochemicus en kookboekauteur, schrijft in haar boek BakeWise dat het toevoegen van opgeklopte slagroom, lucht toevoegt aan het beslag.

De opgeklopte room geeft je baksel een zijdezachte structuur en maakt 'm direct rijker van smaak. Volgens O'Corriher werkt bij elk soort gebak. Zeg vaarwel tegen droge cakes, brownies en taarten. Dat willen we natuurlijk uitproberen.

Hoe werkt het?

Klop 125 ml slagroom met de hand of met een mixer in een kom tot er zachte pieken ontstaan. Voeg de opgeklopte slagroom op het allerlaatste moment toe aan je beslag. Dit meng je vervolgens tot een glad geheel en bak je volgens recept af in de oven.

Ben je ook zo benieuwd hoe cake zal smaken na het lezen van deze tip? Probeer het dan zelf. Bijvoorbeeld bij ons recept voor een tulbandcake, volkoren carrotcake of de red velvet cake. Veel bak-plezier!

Miniatuur