Wat is gnocchi?

Gnocchi is een soort knoedel - die we kennen uit de Europese keuken. Gnocchi is het meervoud van gnocco en dat betekent zoiets als 'klont'. Gnocchi wordt veelal gegeten met sauzen die we ook zouden kunnen gebruiken voor pasta. Zoals gnocchi in een gepoftepaprika-worstsaus of gnocchi met truffelsaus

Hoe maak ik gnocchi?

Gnocchi kun je gemakkelijk zelf maken. Het principe is simpel: gekookte en gepureerde aardappels kneed je met een eidooier, wat zout en meel. Daarna rol je er balletjes van. Je kunt ook kant-en-klare gnocchi uit de supermarkt gebruiken. Veelal wordt gnocchi daarna gekookt in water. Ze zijn gaar wanneer ze boven komen drijven.

Gnocchi bakken

Wanneer je (supermarkt)gnocchi kookt heeft het de neiging om een wat kleverige en 'gummy' textuur aan te nemen. Een andere manier om ze te bereiden is om de gnocchi te bereiden in een pan, oven of Airfryer. Bak ze in olie en blijf ze draaien tot ze aan alle kanten zijn gebruind. Hierdoor worden ze knapperig van buiten en blijven ze zacht van binnen.