Vleesgerechten op de barbecue 

Pulled pork

Pulled pork
Eén van de bekendste gerechten is bijvoorbeeld pulled pork, waarbij een stuk procureur (in Amerika ook wel Boston Butt genoemd) urenlang wordt gegaard op lage temperatuur. Hierdoor kunnen de smaken zich optimaal ontwikkelen, wordt het vlees heerlijk mals én smelt het gemarmerde vet waardoor het geheel lekker sappig wordt. 

 

Brisket
Een andere trots van de Southern States is brisket, wat je kunt zien als het runder-equivalent van pulled pork. Ook het gebruikte klapstuk wordt urenlang gegaard op de barbecue, waarbij de bark voor velen het belangrijkst is: de combinatie van vet en kruiden uit de marinade die een goddelijke korst om het vlees vormen. Volgens velen kun je hieraan een echte expert herkennen. 

Ribs

Ribs
En ja, ook ribs komen veelvuldig aan bod. Zowel runder als varkensribben worden gemarineerd en - wederom gedurende lange tijd - gegaard op de barbecue. Het resultaat zijn vaak sticky ribs die je met je handen eet. 

Verrassende bijgerechten

Wie barbecued op z'n Amerikaans, serveert naast het vlees (of de vis!) ook nog een heleboel lekkere sauzen, salades en andere gerechten. De heilige drie-eenheid van coleslaw, gepofte aardappels en barbecuesus blijft een winnaar, maar daarnaast is er nog zo veel meer te proeven. 

Denk aan maïskolven, gegrild op de barbecue en getopt met een flinke lik boter. Of wat dacht je van (brioche)broodjes die niet alleen drager zijn van het vlees, maar ook je partner in crime om restjes jus en saus op te slurpen. 

Lees ook: de beste bijgerechten voor bij de barbecue.