Pulled pork

52
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Zorg dat het vlees op kamertemperatuur is. Meng alle specerijen en masseer de mix in het vlees.

Prepareer de barbecue: plaats een uitlekbak in het midden en daaromheen kolen of briketten. Zorg voor een constante temperatuur van ongeveer 100 °C. Leg het vlees op het rooster en laat in een aantal uur garen tot circa 70 °C kerntemperatuur (met het deksel op de barbecue). Verpak het in aluminiumfolie en gaar circa 1,5 uur verder in de oven of op de BBQ tot de kerntemperatuur 80 °C is.

Laat het vlees minimaal een half uur rusten. Trek het vervolgens met je handen of met twee vorken uit elkaar. Mocht je grote stukken vet tegenkomen, kun je deze verwijderen en weggooien. De donkere korst kun je gewoon eten.

Serveer klassiek op een broodje met coleslaw.

Lees meer over pulled pork

Ingredienten

15
Personen

Pulled pork

  • 1 varkensschouder van ca 3 kg
  • 1 el paprikapoeder
  • 1 el bruine basterdsuiker
  • 1 el peper
  • 1 el zout
  • 1 el cayennepeper
  • 0.5 el knoflookpoeder

Extra nodig

  • kerntemperatuurthermometer
  • aluminium schaal (uitlekbak)
  • aluminiumfolie
  • barbecue
Geef je waardering
52