Beefribs met een meesterlijke barbecuesaus

2
Gemiddeld

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd

Beefribs
Pel en snijd de knoflook fijn en kneus de peperkorrels. Meng de knoflook, peper, zout, oregano, tijm en het paprikapoeder en schep het in een hersluitbare zak. Voeg het vlees toe, masseer het mengsel in het vlees en laat 24 uur marineren.

Glazuurlaag
Pel en snijd de uien fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Verhit de olijfolie spray in een pan en bak de uien en de rode peper circa 10 minuten. Voeg de tomatenpuree, mosterd, suiker, worcestersaus, ahornsiroop en de cider toe en breng op laag vuur aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de mosterd en de tomatenpuree erdoor. Pureer de saus met een staafmixer en laat afkoelen.

Haal de shortribs uit de koelkast en was de marinade van het vlees. Dep het vlees goed droog. Laat het vlees op kamertemperatuur te komen en leg de ribben in een schaal klaar voor de barbecue. Gebruik de rest van het glazuurmengsel om de ribben mee te bestrijken. Steek de kolenbarbecue 30 minuten van tevoren aan en een gasbarbecue 10 minuten van tevoren. Leg de ribben op de barbecue op medium-hete kolen en gril aan beide kanten tot het vlees helemaal verwarmd is en de uiteindes bubbelen. Overgiet het vlees elke 5 minuten met de ingekookte marinade.

Barbecuesaus
Pel en hak de ui fijn. Snijd de rode peper en de stengels van de bleekselderij fijn. Smelt de boter in een braadpan en bak de ui, peper en bleekselderij lichtbruin. Voeg de rest van de ingrediënten toe, roer goed door elkaar en laat minstens een half uur koken. Pureer daarna met een staafmixer.

Ingredienten

4
Personen

Beefribs

  • 4 teentjes knoflook
  • 1 tl zwarte peperkorrels
  • 2 el zoutvlokken
  • 1 tl selderijzout
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 2 tl pikant paprikapoeder
  • 300 g short ribs

Glazuurlaag

  • 2 grote uien
  • 1 rode peper
  • olijfolie spray cucina
  • 2 l tomatenpuree
  • 3 el Engelse mosterd
  • 3 el bruine basterdsuiker
  • 2 tl worcestersaus
  • 120 ml ahornsiroop
  • 600 ml droge (Ierse) cider

Barbecuesaus

  • 1 middelgrote ui
  • 1 rode peper
  • 500 g gehakte bleekselderij
  • 3 el boter
  • 1 l tomatenpassata
  • 2 tl fijne mosterd
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • 1 citroen
  • 2 el gerookt paprikapoeder
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 mespuntje cayennepeper
  • 250 ml water
  • 3 kruidnagels

Extra nodig

  • hersluitbare zak
  • staafmixer
  • hittebestendige afsluitbare casserole
  • braadpan
Geef je waardering
2