De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

beefribs met een meesterlijke barbecuesaus

Beefribs met meesterlijke barbecuesaus uit de 24Kitchen Food Truck Challenge!

45 MIN
Beefribs met een meesterlijke barbecuesaus

Een recept van

Meal You Should Kauw

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Beefribs
Pel en snijd de knoflook fijn en kneus de peperkorrels. Meng de knoflook, peper, zout, oregano, tijm en het paprikapoeder en schep het in een hersluitbare zak. Voeg het vlees toe, masseer het mengsel in het vlees en laat 24 uur marineren.

Glazuurlaag
Pel en snijd de uien fijn. Halveer de peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn. Verhit de olijfolie spray in een pan en bak de uien en de rode peper circa 10 minuten. Voeg de tomatenpuree, mosterd, suiker, worcestersaus, ahornsiroop en de cider toe en breng op laag vuur aan de kook. Haal de pan van het vuur en roer de mosterd en de tomatenpuree erdoor. Pureer de saus met een staafmixer en laat afkoelen.

Haal de shortribs uit de koelkast en was de marinade van het vlees. Dep het vlees goed droog. Laat het vlees op kamertemperatuur te komen en leg de ribben in een schaal klaar voor de barbecue. Gebruik de rest van het glazuurmengsel om de ribben mee te bestrijken.

Laat de barbecue verwarmen tot 120 graden en leg de ribben op de gril. Gaar 6 tot 8 uur en bestrijk regelmatig met de glazuurlaag. Je kunt dit ook in de oven doen, op dezelfde temperatuur.

Barbecuesaus
Pel en hak de ui fijn. Snijd de rode peper en de stengels van de bleekselderij fijn. Smelt de boter in een braadpan en bak de ui, peper en bleekselderij lichtbruin. Voeg de rest van de ingrediënten toe, roer goed door elkaar en laat minstens een half uur koken. Pureer daarna met een staafmixer. 

Serveren
Serveer de beefribs met de barbecuesaus. 

De 24Kitchen Food Truck Challenge is terug! In de zomer van 2018 kijk je naar het derde en nieuwste seizoen, met gloednieuwe teams, locaties én nog veel meer lekkere gerechten in seizoen 1 en 2. 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker