Loop je op de fruitafdeling en zie je door de appels de appelgaard niet meer? Geen stress! Afhankelijk van wat voor een bite en smaak je wilt toevoegen aan jouw baksel, kun je met onderstaande appels aan de slag. 

1. Goudreinet

Goudreinet is zoetzure appel met zacht vruchtvlees en veel sap: een echte moesappel.Gebruik deze appel daarom bij uitstek voor het maken van appelmoes. Mocht je een zacht appelmengsel in je appeltaart willen, dan is de Goudreinet daar ook geschikt voor. 

2. Jonagold

De Jonagold is een stevige appel met een zoetzure smaak. De stevigheid, heeft de appel te danken aan zijn hoge cellulosegehalte. Dit betekent dat het fruit niet afbreekt tijdens het bakken. Wel verliest deze appel, net als de goudreinet, veel vocht tijdens het bakproces wat zompig deeg kan opleveren. 

3. Elstar

Zeg hallo tegen de meest gegeten appel van Nederland! De Elstar is een kruising tussen de Golden Delicious en de Ingrid Marie. De appel is friszoet, sappig en de bite neigt naar krokant. Wil je een appelcake met een goede bite? Dan is de Elstar de juiste keuze.

4. Granny Smith

Een gifgroene appel met een zure smaak en knapperige bite. De een loopt ermee weg, en de ander loopt er met een boog omheen. Deze appelsoort is perfect geschikt voor een friszure salade.

5. Cox's Orange

De Cox's Orange is stevige, zoete appel die zich goed leent voor het bakken. Omdat de appel mild zuur is, kun je wat frisheid missen in je eindproduct. De appel heeft een uitgesproken aroma. 

Inspiratie nodig om aan de slag te gaan met appels?

Dit zijn de lekkerste recepten met appel: