Of je nu de keuken induikt om een appeltaart, tarte tatin of appel-perencrumble te maken, haal eerst de perfecte appels in huis. Wij maken je wegwijs in het supermarktschap.
Dit zijn de 5 beste appels om te gebruiken tijdens het bakken

Loop je op de fruitafdeling en zie je door de appels de appelgaard niet meer? Geen stress! Afhankelijk van wat voor een bite en smaak je wilt toevoegen aan jouw baksel, kun je met onderstaande appels aan de slag.
1. Goudreinet
Goudreinet is zoetzure appel met zacht vruchtvlees en veel sap: een echte moesappel.Gebruik deze appel daarom bij uitstek voor het maken van appelmoes. Mocht je een zacht appelmengsel in je appeltaart willen, dan is de Goudreinet daar ook geschikt voor.
2. Jonagold
De Jonagold is een stevige appel met een zoetzure smaak. De stevigheid, heeft de appel te danken aan zijn hoge cellulosegehalte. Dit betekent dat het fruit niet afbreekt tijdens het bakken. Wel verliest deze appel, net als de goudreinet, veel vocht tijdens het bakproces wat zompig deeg kan opleveren.
3. Elstar
Zeg hallo tegen de meest gegeten appel van Nederland! De Elstar is een kruising tussen de Golden Delicious en de Ingrid Marie. De appel is friszoet, sappig en de bite neigt naar krokant. Wil je een appelcake met een goede bite? Dan is de Elstar de juiste keuze.
4. Granny Smith
Een gifgroene appel met een zure smaak en knapperige bite. De een loopt ermee weg, en de ander loopt er met een boog omheen. Deze appelsoort is perfect geschikt voor een friszure salade.
5. Cox's Orange
De Cox's Orange is stevige, zoete appel die zich goed leent voor het bakken. Omdat de appel mild zuur is, kun je wat frisheid missen in je eindproduct. De appel heeft een uitgesproken aroma.
Inspiratie nodig om aan de slag te gaan met appels?
Dit zijn de lekkerste recepten met appel:
1. Appel-plaattaart
Probeer deze appel-plaattaart eens! Dit is het perfecte gerecht om uit te delen.
2. Appel fleur
Deze banketbakkersappeltaart is om je vingers bij af te likken. Probeer het eens!
3. Appel-puddingcake
Wil je eens iets anders proberen? Dan is de appel-puddingcake een perfecte keuze!
Ook interessant
- Hugo proeft de Wild Atlantic Way
- Hugo ontdekt de Ierse dans
- Zo eet je traditionele Ierse bloedworst met een Corkonische twist
- Zo leef je authentiek in Dingle
- Zo leef je als een echte Dubliner
- Verrassing! Douwe Bob en MEAU te zien in special De Brigade
- Is kwark gezonder dan yoghurt?
- Wat is het verschil tussen döner, kebab en shoarma?
- 10 x onweerstaanbare recepten met zeevruchten
- Bij deze pop-up haal je een gratis ijsje
- Met deze tips is jouw gebakken rijst net zo lekker als uit de toko
- Dit zijn de 8 lekkerste gerechten met ananas
- Fred van Leer deelt zijn guilty pleasure in Rotterdam
- In dit themapark eet je bij een Michelin-sterrenchef
- Een gezellige dag in Bathmen met Sjaak
- Een herbeleving in Harlingen met Tania Kross
- Een dag vol herinneringen in Amsterdam met Stijn van Vliet
- Een lopend buffet in Olst en omstreken met Marloes Coenen
- Een reis door de kunstwereld van Nuenen met Soenil Bahadoer
- Op zoek naar de beste roti in Utrecht met Amber Brantsen