Appel-puddingcake, dit is het ultieme recept wanneer je supermakkelijk iets lekkers wil maken. Een echte must try als je eens een keer wat nieuws wilt proberen. 

Rudolph van Veen

Ingredienten

6
Personen

Pudding

  • 1 ei
  • 50 g suiker
  • 15 g maïzena
  • 250 ml volle melk
  • 1 tl vanille-extract

Appelcake

  • 2 appels
  • 2 eieren
  • 100 g suiker
  • 100 ml volle melk
  • 200 g bloem
  • 1 tl bakpoeder

Extra nodig

  • glazen ovenschaal van ca. 18 x 24 cm

Bereidingswijze

Totale tijd: 1 uur en 5 minuten

Pudding 
Roer in een kleine pan het ei met suiker en maïzena tot een papje. Voeg de melk en de vanille toe en breng dit al roerend met een garde aan de kook. Laat de pudding 1 minuut zachtjes koken en vervolgens afkoelen. 

Appelcake

Stap 1: 

Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil en snijd de appels in stukjes. 

Stap 2: 
Klop de eieren met suiker in de mixer luchtig. Roer de melk erdoor. Zeef de bloem met de bakpoeder boven de kom en spatel tot een egaal beslag. 

Stap 3: 
Spatel de appelstukjes door het beslag en giet het in de ingevette bakvorm bekleed met bakpapier. Strijk de bovenkant glad.  

Stap 4: 
Schep de koude pudding in een spuitzak met glad spuitmondje. Spuit een raster bovenop de cake. 

Stap 5: 
Bak de cake in de oven in circa 35 minuten gaar. Laat de cake daarna volledig afkoelen. 

Geef je waardering

556
Appel & pudding-cake
Appel & pudding-cake