De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

biefstuk met gorgonzolasaus en pappardelle

Een heerlijk gerecht van biefstuk met gorgonzolasaus geserveerd met pasta en gepofte cherrytomaten.

30 MIN
Biefstuk met gorgonzolasaus en pappardelle

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Bereiding:

  • Verwarm de oven voor op 180 ºC.
  • Laat de biefstukken op kamertemperatuur komen.

Pasta met groente

  • Kook de pappardelle gaar volgens de bereidingswijze van de verpakking.
  • Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Pel en snijd de knoflook in plakjes.
  • Snijd de kastanjechampignons in vieren.
  • Halveer de paprika in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika in blokjes.
  • Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui en knoflook circa 3 minuten.
  • Voeg de paprika en de paddenstoelen toe en bak circa 5 minuten.
  • Voeg de spinazie toe en laat in circa 2 minuten slinken.
  • Roer de pappardelle en kappertjes door de groente en breng op smaak met een beetje zout en peper.

Gepofte cherrytomaten

  • Leg de cherrytomaten in een met olie ingevette ovenschaal.Zet de ovenschaal in de oven en laat de cherrytomaten circa 12 minuten poffen.

Biefstukken

  • Bestrooi de biefstukken met een beetje zout en peper.
  • Verwarm een koekenpan op hoog vuur. Schenk een beetje olie in de pan en bak de biefstukken circa 3 minuten op één kant. Zet het vuur wat lager, draai de biefstukken om en bak nog circa 3 minuten. Voeg de boter toe en roer de biefstuk door de smeltende boter. Haal de biefstukken uit de pan, leg op een bord en dek af met aluminiumfolie.

Gorgonzolasaus

  • Breng de room met het water aan de kook. Verbrokkel de gorgonzola, zonder de korst, boven de pan en roer de saus door met een garde. Laat circa 6 minuten koken tot de gorgonzola is opgelost in de room.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker