Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met boter.
Klop met een (hand)mixer de boter met 200 gram kristalsuiker romig. Voeg daarna één voor één de eieren toe en blijf mixen. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en mix op een lage stand tot een glad beslag. Meng tot slot de melk erdoor. Giet het beslag in de bakvorm.
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels daarna in blokjes. Meng de appelblokjes met 25 gram kristalsuiker en de kaneel. Verdeel de blokjes over het beslag in de vorm.
Bak de appelcake op 180 graden ongeveer 40 minuten, tot de cake goudbruin en gaar is. Laat de cake in de vorm afkoelen en snijd daarna aan.
Bekijk hier meer cake recepten! Ook zo gek op Elstars? Bij PLUS liggen ze elke dag kraakvers in de schappen. Kijk voor de dichtstbijzijnde vestiging en meer fijne aanbiedingen hier.
1 reactie