De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Boeren appelcake

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met boter. Klop met een (hand)mixer de boter met 200 gram kristalsuiker romig. Voeg daarna één voor één de eieren toe en blijf mixen.

Direct naar recept
Boeren appelcake

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in met boter.

Klop met een (hand)mixer de boter met 200 gram kristalsuiker romig. Voeg daarna één voor één de eieren toe en blijf mixen. Zeef de bloem met het bakpoeder boven de kom en mix op een lage stand tot een glad beslag. Meng tot slot de melk erdoor. Giet het beslag in de bakvorm.

Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appels daarna in blokjes. Meng de appelblokjes met 25 gram kristalsuiker en de kaneel. Verdeel de blokjes over het beslag in de vorm.

Bak de appelcake op 180 graden ongeveer 40 minuten, tot de cake goudbruin en gaar is. Laat de cake in de vorm afkoelen en snijd daarna aan.

Bekijk hier meer cake recepten! Ook zo gek op Elstars? Bij PLUS liggen ze elke dag kraakvers in de schappen. Kijk voor de dichtstbijzijnde vestiging en meer fijne aanbiedingen hier.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

1 reactie

Na 40 minuten bakken was de cake absoluut nog niet gaar. Ook zou ik het bakblik nog bebloemen (jammer genoeg niet aangedacht🫣).
Marlies Vermeulen
23-03-2023

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.