Het rijstschap in de supermarkt kan soms wat indrukwekkend zijn. Welk soort neem je eigenlijk mee? De basmatirijst van Tilda is de moeite waard om eens te proberen. De lange, dunne rijstkorrels zijn licht en zacht en hebben een unieke smaak met een nootachtige hint. Maar er zijn nog 5 redenen om deze rijstsoort op het menu te zetten.
1. Het is gezond
Basmatirijst is glutenvrij en bevat weinig vet. Daarnaast bevat het van nature aminozuren, foliumzuur, zeer weinig natrium en geen cholesterol. Ook heeft het een langzaam effect op je bloedsuikerspiegel. De energie komt langzamer vrij waardoor je dus niet in een suikerpiek terechtkomt.
2. Het heeft een lekker aroma
Basmati betekent letterlijk geurig in Pakistan en India, waar het voornamelijk vandaan komt. De geur van de rijst wordt omschreven als zongebakken hout en bloemen. Daardoor heeft het een heel subtiel en natuurlijk aroma.
3. Het is onwijs lekker
Deze reden spreekt natuurlijk voor zich! De smaak van basmatirijst van Tilda is erg karakteristiek en zelfs wat nootachtig. Door de lichte en luchtige textuur neemt de rijst ook perfect de smaken op van je saus of je kruiden. Hierdoor heb je dus gegarandeerd hét perfect gerecht.
4. Het is superveelzijdig
Met de basmatirijst van Tilda is niet alleen geschikt voor de lekkerste Aziatische hoofdgerechten. Denk bijvoorbeeld ook eens aan een paella, een rijstsalade of een zoete rijstpudding. De aromatische, nootachtige basmati past overal bij.
5. Het wordt verbouwd met liefde en aandacht
De basmati-plant is lang en delicaat en daarom moeten de boeren zorgzaam zijn. Maar Tilda laat de rijst ook een paar maanden rijpen voordat ze het gaan filteren op gebroken korrels en andere granen. Met deze constante liefde en aandacht krijgt de basmatirijst van Tilda de bekende rijke smaak.