Kooktips

Paaseitjes over? Gebruik ze opnieuw in gerechten

Nu het Paasweekend achter de rug is, zijn de chocolade-eitjes eigenlijk ook een beetje passé. Tenminste, als decoratie: ze zijn natuurlijk nog prima om van te snoepen. Ook kun je ze nieuw leven inblazen: hak de eitjes in grove stukjes om te serveren in de yoghurt na het eten, of gebruik de stukjes als extra ingrediënt voor zelfgemaakt ijs, koekjes of warme chocolademelk. Heb je Paaseitjes zonder vulling? Dan kun je de pure, witte of melkchocolade omsmelten om te gebruiken in een willekeurig gerecht.

Lees ook: Bijzondere combinaties met chocolade.

Chocolate chip cookies

Snij de paaseitjes in stukjes en verwerk ze in een bakplaat vol overheerlijke American chocolate chip cookies.

Mokkagebakjes

Als je de paaseitjes smelt, kan je ze goed gebruiken voor deze krokante mokkagebakjes met krokante hazelnoten en romige banketbakkerscrème. 

Brownies

Met alléén paaseitjes kom je er niet, maar voor deze mega lekkere brownies hoef je niet héél veel meer in huis te halen. Handig, want dan kunnen we meteen aan de slag! 

Bananenbeignets

Verrassend leuke hapjes, deze bananenbeignets! voeg jouw allerlaatste paaseitjes en wat hazelnoten toe en je geeft je chocolade een heel nieuw leven. 

Gezouten chocoladetaart

Voor als je dit weekend nog geen overdosis aan chocolade hebt gehad: kies voor deze vreselijk lekkere gezouten chocoladetaart met oreo's en vervang de chocolade in het recept door de overgebleven paaseitjes. 

Arretjescake

Ook deze oer-Hollandse no-bake cake is perfect om de aller-, allerlaatste paaseitjes in te verwerken. Arretjescake is super makkelijk om te maken en iedereen wordt er ongetwijfeld blijf van!