Als er een schaal met choco-eitjes in de buurt staat, moet je er gewoon één (of twee) nemen. Want de verleiding is gewoon moeilijk te weerstaan. Maar wij als Nederlanders blijken massaal van de eitjes te snoepen. Uit het onderzoek van de HEMA blijken we zo'n 47 paaseitjes per persoon per jaar te eten. Dat zijn bij elkaar opgeteld zo'n miljard paaseitjes per jaar! Maar hoeveel calorieën zitten er eigenlijk in zo'n klein paaseitje?

Niet onschuldig

Een kleine snack in een fleurig jasje: een paasei is alleen niet zo onschuldig als het lijkt. Door de suikers en vetten bevat één standaard wit,-melk,-puur eitje zo'n 45 calorieën. Om deze calorieën te verbranden moet je (ongeveer) 10 minuten wandelen, acht minuten fietsen of 20 minuten staan. En dit geldt alleen voor de 'normale' eitjes.

Eitjes met vulling

De choco-eitjes met vullingen als discodip, tompouce, cheesecake, knettersuiker en karamel-zeezout bevatten meer suiker dan de standaardvarianten. Daarom bevatten ze ook meer calorieën. Een opvallend detail: de tompouce-eitjes van de HEMA bevatten twee keer (!) zoveel calorieën als één standaard choco-eitje. 

Ach, neem het vooral net als je gewone eitje met een korrel zout. Het is tenslotte maar één keer in het jaar Pasen.