De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

makkelijke mozartkugeln

Een recept voor een heerlijke zoete lekkernij van chocolade en pistachemarsepein.

35 MIN
Makkelijke Mozartkugeln

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Bereidingswijze

Verwarm de oven op 180 ºC. Rooster de hazelnoten in circa 12 minuten goudbruin. Karamelliseer de suiker in een steelpan en voeg de noten toe. Giet uit op een stukje bakpapier en laat afkoelen. Hak daarna tot nougatine in de keukenmachine of staafmixer.

Pistachemarsepein
Maal in de keukenmachine de pistachenoten, poedersuiker en het eiwit tot marsepein. Rol de marsepein tot grote knikkers. Maak de bollen nat met een beetje water. Rol ze door de nougatine. Laat circa 5 minuten opstijven in de koelkast.

Chocolade tableren
Smelt de chocolade au bain marie. Schenk twee derde van de chocolade uit op een marmeren plaat. Strijk de chocolade met een paletmes door elkaar tot hij circa 32 ºC is. Bekijk hier de video voor het tableren van chocolade. Schep de afgekoelde chocolade door de resterende chocolade en meng goed en snel door elkaar tot de temperatuur 32 ºC is. Rol de ballen door de chocolade en laat circa 10 minuten opstijven.

In dit programma deelt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen zijn kennis en passie voor het bakken. Hij tovert de heerlijkste zoete en hartige gerechten uit de oven, waar je zeker van zult watertanden. Rudolph weet precies hoe je de meest oogstrelende creaties maakt, en binnenkort zul jij met zijn hulp ook de show stelen met prachtige taarten, of je gezin verwennen met de lekkerste broodjes en hartige taarten. 

Bekijk de nieuwe afleveringen van Rudolph's Bakery, elke werkdag 15.00 uur op 24Kitchen, kanaal 24!

Rudolph's Bakery

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker