Kooktips

Danny’s lekkerste Japanse gerechten

Bij de Japanse keuken denken veel mensen gelijk aan het populaire gerecht sushi, maar de Japanse keuken is véél meer dan dat. Wat dacht je van ramen, oftewel een noedelsoep? In Japan vind je deze maaltijd overal. En zegt oyakodon je iets? Dit is een rijstbowl met kip en ei en een razend populair gerecht in Japan. Kortom: deze maaltijden wil je proberen!

Bekijk hieronder de lekkerste Japanse gerechten van chef Danny Jansen en laat je inspireren!

Oyakodon

Oyakodon is een populair gerecht in de Japanse keuken. Het is eigenlijk een soort rijstbowl met kip en ei. De letterlijke vertaling van dit gerecht staat voor ouder (kip) en kind (ei). Het is een heel snel gerechtje, want het is al binnen een half uur klaar. Wat wil je nog meer?

Spicy salmon sushi (sushi met pittige zalm)

Sushi is natuurlijk hét bekende Japanse gerecht en het aantal sushi-bars in Nederland groeit enorm. Er zijn veel verschillende soorten sushi; van nigiri tot norimaki. Maar zelf sushi maken is natuurlijk het allerleukste. Deze uitdagendere sushi zeker het proberen waard!

Okonomiyaki Hiroshima style

Okonomiyaki is een soort Japanse pannenkoek met heel veel groente, vlees en vis. Dit comfort food kent verschillende varianten, waaronder de Osaka en Hiroshima stijl. Je kan dit gerecht vullen met van alles. De naam zegt het eigenlijk al: okonomi betekent wat je maar wilt.

Takoyaki

Takoyaki zijn een soort hartige poffertjes gevuld met octopus. De letterlijke vertaling van dit gerecht betekent octopus (tako) en bakken (yaki). Het is een Japanse streetfood snack en komt oorspronkelijk uit Osaka.

Danny’s bentobox met tonijn

Hier in Nederland kennen we allemaal wel het broodtrommeltje dat meegenomen wordt voor de lunch. In Japan kennen ze dit ook, maar daar nemen ze een bentobox mee naar school of werk. Deze box zit vol met lekkers, zoals sushi, groente of fruit.

Pittige vegetarische ramen

Een echte klassieker uit de Japanse keuken; ramen. Dit is een noedelsoep en het gerecht wordt steeds populairder in Nederland. Deze vegetarische ramen staat al binnen een kwartier op tafel. Van deze warme kom met bouillon en noodles krijg je gelijk een oppepper!