Pittige vegetarische ramen in 15 minuten

44
Gemiddeld
Pittige vegetarische ramen in 15 minuten

Bereidingswijze

15 minuten totale tijd
Breng het water met het bouillonblokje aan de kook. Schil en snijd de wortels in schuine plakjes. Snijd een stermotief in de shiitakes. Kook de babymaïskolfjes, shiitakes en wortelplakjes circa 4 minuten.

Snijd de aubergine en courgette in blokjes. Snijd de lente-uitjes en peper in schuine plakken. Pel en hak de knoflook. Pel en snijd de rode ui in parten.
Verhit een scheutje olie in de wok en roerbak de aubergine, courgette, knoflook, rode peper en rode ui circa 3 minuten.

Schep de groente en de shiitakes met een schuimspaan uit de bouillon.

Kook de eiermie in het groentekookvocht in circa 3 minuten beetgaar.

Serveren
Verdeel de eiermie over diepe borden en verdeel daar de groente over. Schep er een soeplepel bouillon bij.

Ingredienten

4
Personen

Pittige vegetarische ramen in 15 minuten

  • 500 ml water
  • 1 groentebouillonblokje
  • 2 winterwortels
  • 8 grote shii-takes
  • 10 babymaïskolven
  • 1 aubergine
  • 1 courgette
  • 2 lente-uitjes
  • 1 rode peper
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode ui
  • zonnebloemolie
  • 250 g eiermie

Extra nodig

  • wok
Pittige vegetarische ramen in 15 minuten
Geef je waardering
44