Stappenplan
-
Doe de dashi in een maatbeker en voeg 100 ml kokend water toe. Laat de dashi al roerende oplossen en voeg dan 600 ml koud water toe.
-
Schenk de bouillon in een ruime kom. Voeg het poffertjesmeel toe en roer met een garde tot een glad beslag.
-
Snijd de octopus in kleine stukjes van ca. 1 cm. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
-
Schenk het poffertjesbeslag terug in de maatbeker. Verhit de takoyaki-pan of poffertjespan en vet met in met olie met behulp van een bakkwastje.
-
Vul de holletjes van de pan voor de helft met beslag. Vul met een beetje octopus, bosui en geraspte kaas. Schenk wat beslag erover en bak in 5-8 min. rondom gaar.
-
Verdeel de takoyaki over een bord. Besprenkel met Japanse mayonaie en teriyakisaus. Knip het norivel in reepjes erboven en bestrooi met sesamzaad en de bonitovlokken.
Meld je aan en praat mee