Stappenplan
-
Doe de dashi in een maatbeker en voeg 100 ml kokend water toe. Laat de dashi al roerende oplossen en voeg dan 600 ml koud water toe.
-
Schenk de bouillon in een ruime kom. Voeg het poffertjesmeel toe en roer met een garde tot een glad beslag.
-
Snijd de octopus in kleine stukjes van ca. 1 cm. Snijd de bosui in dunne ringetjes.
-
Schenk het poffertjesbeslag terug in de maatbeker. Verhit de takoyaki-pan of poffertjespan en vet met in met olie met behulp van een bakkwastje.
-
Vul de holletjes van de pan voor de helft met beslag. Vul met een beetje octopus, bosui en geraspte kaas. Schenk wat beslag erover en bak in 5-8 min. rondom gaar.
-
Verdeel de takoyaki over een bord. Besprenkel met Japanse mayonaie en teriyakisaus. Knip het norivel in reepjes erboven en bestrooi met sesamzaad en de bonitovlokken.
0 reacties