Takoyaki (Japanse hartige poffertjes)

60
Gemiddeld
Takoyaki  (Japanse hartige poffertjes)

Bereidingswijze

45 minuten totale tijd
BeslagKlop het ei los en meng met het ijswater, dashipoeder, sojasaus en de bloem tot een beslag.

Vulling
Snijd de octopus in stukjes van circa 1 centimeter dikte. Snijd de bosui in ringen. Snijd de ingelegde gember in julienne. Snijd de garnalen fijn.

Dipsaus
Breng het water met het dashipoeder en de rijstazijn aan de kook tot het dashipoeder is opgelost. Snijd de bosui in ringen en voeg toe aan de dipsaus.

Topping
Breng de tomatenketchup, worcestersaus, mosterd, mirin, bruine suiker en de sojasaus samen aan de kook en roer door tot de suiker is opgelost.

Takoyaki
Verhit de takoyakipan en vet deze lichtjes in met olie. Schenk het beslag tot drie vierde in de pan. Verdeel de octopus, bos-ui, gember en het garnalenpoeder over het beslag. Bak de takoyaki circa 6 minuten en draai de takoyakiballetjes regelmatig om met een satéprikker zodat er ronde balletjes ontstaan. Voeg, indien nodig, steeds wat beslag toe aan de takoyakipan, zodat de balletjes mooi rond worden. Serveer 8 takoyakiballetjes per portie.

Garnering
Verdeel de topping samen met de Japanse mayonaise over de takoyakiballetjes. Pluk en hak de peterselie en bestrooi de takoyakiballetjes hiermee. Dip de takoyakiballetjes in de dipsaus.

Ingredienten

4
Personen

Beslag

  • 1 ei
  • 340 ml ijswater
  • 0.5 el dashipoeder
  • 1 tl sojasaus
  • 100 g bloem

Vulling

  • 150 g gekookte octopus
  • 2 bosuitjes
  • 1 el ingelegde roze gember
  • 1 el gedroogde garnalen

Dipsaus

  • 150 ml water
  • 0.5 tl dashipoeder
  • 2 el rijstazijn
  • 1 bosuitje

Topping

  • 4 el tomatenketchup
  • 0.5 el worcestersaus
  • 1 tl mosterd
  • 3 el mirin
  • 1 el bruine suiker
  • 1 el sojasaus
  • 100 g Japanse mayonaise
  • 0.5 bosje bladpeterselie

Extra nodig

  • takoyakipan
  • olie om in te vetten
  • satéprikker
Takoyaki  (Japanse hartige poffertjes)
Geef je waardering
60