Kipfilet
- Breng in een pan het water met het kippenbouillonblokje net niet aan de kook. Pocheer de kip in de bouillon in circa 14 minuten gaar in water dat net onder het kookpunt is. Haal de kip uit de bouillon en laat op een bordje iets afkoelen. Snijd de kip in schuine gelijke plakken.
- Pel en snijd de knoflook fijn.
- Verwijder het hoedje van de peper en snijd de peper in ringetjes.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook en de peper circa 2 minuten. Schenk de ketjap manis erbij en breng aan de kook.
- Meng de maïzena met een scheutje water. Roer het maïzenapapje door de ketjapsaus en breng aan de kook. Leg de kip in de ketjapsaus, haal de pan van het vuur en laat circa 5 minuten marineren.
Noedels
- Gaar de noedels volgens de bereidingswijze op de verpakking.
Groente
- Snijd de peultjes in de lengte in reepjes.
- Verwijder de steeltjes van de shiitakes en snijd in plakjes.
- Verhit een scheutje olie in een wok en bak de shiitakes circa 4 minuten. Voeg de peultjes en taugé toe en bak circa 2 minuten mee.
- Snijd de bosui in ringetjes.
- Verdeel de noedels over borden. Verdeel de groente over de noedels en leg de kipfilet erop. Strooi de bosui eroverheen.
0 reacties