1. Snijd de zoete aardappelen in lange plakken van circa een cm dik. Combineer in een kom met 3 el olijfolie en een snuf zout. Grill ze circa 4 minuten per kant op de barbecue. Verplaats ze eventueel naar de koude kant van de barbecue als ze iets te hard gaan.
2. Maak ondertussen de viskebabs: Snijd de kabeljauw in stukken van 3cmx3cm. Snijd de citroen in parten.
3. Rijg de vis op de spiesen gevolgd om de zoveel stukjes door een partje citroen. Besprenkel de overige 2 el olijfolie over de spiesjes en bestrooi met de chilivlokken en een snuf zout en peper.
4. Voor de remoulade saus: Hak de cornichons in kleine blokjes, knijp de vocht uit de kappertjes en snijd fijn samen met de peterselie en de dragon. Doe alles in een kom, rasp de zest van de citroen erover en pers de sap van de helft van de citroen erboven. Leg de andere citroen helft apart. Doe de mayonaise, griekse yoghurt, dijon mosterd erbij en breng op smaak met een snuf zout en peper.
5. Pers de sap van de overgebleven citroen helft over de vis. Gril de viskebabs over directe hitte circa 2 minuten per kant. Wees voorzichtig dat de vis niet uit elkaar valt bij het omdraaien. Doe er eventueel nog een snuf zout en peper over en een beetje olijfolie.
6. Serveer de viskebabs samen met de zoete aardappel schijfjes en remoulade saus.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties