De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

draadjesvlees recept

Wil je het perfecte draadjesvlees maken dat zó zacht is dat het uit elkaar valt? Volg deze belangrijkste tips op 24Kitchen om het nooit meer te laten mislukken.

20 MIN
Draadjesvlees

Een recept van

Andy McDonald

Miniatuurvoorbeeld

Draadjesvlees, ook wel bekend als suddervlees, is het allerlekkerst als het uit elkaar valt en smelt op de tong. Benieuwd? Bekijk snel dit heerlijke recept voor draadjesvlees. 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 150 ºC.
  2. Pel en snijd de uien in halve ringen. Pel en hak de knoflook grof. Schil de wortel en selderij en snijd ze in grove stukken.
  3. Verhit olie in een pan. Bestrooi de sukadelappen met een beetje zout en peper en bak het vlees goudbruin. Haal het vlees uit de pan en voeg de groente toe aan het braadvet en bak de groente goudbruin.
  4. Voeg de tomatenpuree toe en ontzuur circa 1 minuut. Voeg vervolgens de bloem toe en laat in circa 1 minuut garen. Voeg daarna de wijn en bouillon toe.
  5. Voeg de tijm en laurier toe. Breng op smaak met een beetje zout en peper en voeg als laatste het vlees weer toe. Leg de deksel op de pan en zet de pan circa 2,5 uur in de oven tot het vlees zacht is.

Draadjesvlees serveren

Dit draadjesvlees recept serveer je met een rijke jus met groenten. Schep het draadjesvlees op de borden en schep de groenten met saus eroverheen. Je kunt het gerecht verrijken met een romige aardappelpuree met oude kaas, een stukje brood of frietjes. 

Wat is draadjesvlees?

Draadjesvlees is spiervlees van rund dat vaak in stoofschotels wordt gebruikt. Na de bereiding valt het vlees uit elkaar en smelt het op de tong. Zo zacht én mals.

Hoe maak ik draadjesvlees zacht?

  1. Draadjesvlees maken begint bij het kiezen van het juiste vlees. Maak je ‘m met sukadevlees, let dan op de kleur om te kunnen beoordelen of je goede kwaliteit te pakken hebt. Slecht vlees is vaak knalrood, bijna fluoriserend. Goede kwaliteit oogt wat paarser, wat betekent dat het langer 'gehangen' heeft. De structuur is dan zachter, waardoor je het minder lang hoeft te garen tot het zacht wordt. Let er ook op dat je sukade genoeg vet bevat. Velen zullen vet zoveel mogelijk proberen te vermijden, maar het is zo belangrijk voor de smaak.
  2. Een gouden tip om je draadjesvlees perfect mals te krijgen: wijn. Of een scheutje azijn. Het zuurtje helpt om de eiwitten in het vlees af te breken, waardoor het vlees supermals wordt. 
  3. Een must: deksel op de pan, zodat alle sappen en smaken behouden blijven. Hoe lang? Zo lang mogelijk, bij voorkeur. Als je een ovenbestendige pan op een lage temperatuur in de oven zet, hoef je er helemaal niet meer naar om te kijken. 

Krijg jij ook nooit het eiwit goed stijf geklopt of blijft jouw witlofschotel nat? Maakt je vader vieze nasi of is het vlees van je tante, buurvrouw of vriendin altijd te droog en verbrand? Wat er ook aan de hand is: voor elk probleem in de keuken is een oplossing.

In het programma First Aid Kitchen krijgen mensen de kans om in hun eigen keuken een antwoord te krijgen op brandende vragen op het gebied van eten en koken.  Maar ook kunnen ze hun moeder, vader, zus, beste vriend of echtgenoot opgeven om te leren koken. Chef Andy McDonald deelt zijn culinaire kennis en laat stap-voor-stap zien hoe je een concreet probleem oplost. Van aangebrande vis tot het nooit meer schiften van mayonaise. Andy weet overal een antwoord op, hij kent alle tips & tricks in de keuken en helpt je graag op weg! 

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker