24Kitchen maakt gebruik van cookies
Door hiernaast op akkoord te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, geef je toestemming voor het plaatsen van cookies bij bezoek aan de websites van 24Kitchen. Klik hier voor meer informatie.

Akkoord
advertisement
Andy McDonald

Andy McDonald

Andy McDonald

Andrew 'Andy' McDonald wordt in 1970 geboren in Urmston, Engeland. Na de koksopleiding heeft hij een jaar in Zürich gewerkt en vervolgens kwam hij naar Nederland. In Amsterdam werkte hij in vijfsterrenhotels, zoals in Le Meridian Apollo met chef Rob Blaauboer en in het Barbizon met chef Jean Jacques Menanteau. Vervolgens werkte Andy in de keuken van verschillende toprestaurants.
De laatste jaren werkt hij als ZZP-er aan verschillende projecten die met koken te maken hebben.

Andy wist al heel jong dat hij kok wilde worden. Dat kwam vooral door zijn oom, die ook chef-kok was, maar ook door zijn moeder. “Mijn moeder maakte eigen jams, marmelades en ingelegde groentes. Mijn vroegste herinneringen spelen zich af rond de keukentafel, waar wij samen doperwten aan het doppen waren.” Ook had de familie een eigen moestuin, waaruit de heerlijkste verse producten werden gehaald.

Andy is echt een chef die wil verwennen, mensen plezieren. Over zijn vak, zegt hij: “Elke dag creatief zijn, mensen blij maken, en vooral elke dag lekker eten… In welk ander beroep krijg je zo direct waardering?” Hij probeert zijn passie over te brengen op zijn twee zoons. Zij mogen kiezen wat er gegeten wordt en helpen ook vaak in de keuken. Het wordt nooit pannenkoeken of patat, maar altijd lekkere, eerlijke gerechten zoals spaghetti carbonara, sushi of zelfgemaakte gehaktballen. Ook gaat Andy bijna elke maand een keer uit eten met culinaire vrienden om steeds weer verrast te worden door de vele mogelijkheden in de keuken.

Voor 24Kitchen presenteert Andy onder andere het programma First Aid Kitchen. Hij laat mensen die nog niet goed kunnen koken zien dat het helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn. En dat is hem op het lijf geschreven. “Ik hou zelf van eerlijk, seizoensgebonden en lokaal eten met niet te veel poespas. Eigenlijk zoals mijn moeder voor me kookte.” Eerlijk eten komt terug in zijn programma Fairplate, waar Andy kookt met fairtrade producten. Verder kookt Andy samen met Corria heerlijke gerechten voor in de openlucht in het programma Eten in de Tuin.

Bekijk alle recepten van Andy.