Voorbereiding
-
Maak de tomatensaus: Snijd de prei in kleine stukjes en rasp de knoflook. Bewaar 2 eetlepels prei voor de salade. Fruit in 2 eetlepels olijfolie de prei, knoflook en gedroogde oregano. Als de prei zacht geworden is doe je er de tomatenpuree bij en bakt dat kort mee. Voeg dan het bouillonblokje, de tomatenblokjes en sambal toe. Laat het geheel kort doorkoken.
-
Maak de bechamelsaus: Rasp de knoflook. Smelt in een klein pannetje 50 g roomboter, fruit hierin knoflook. Voeg daarna de maïzena toe, bak dit kort mee. Voeg, al roerende met een garde, de koude melk toe. Voeg de kaas, de nootmuskaat en zout en peper toe. Kook de saus 1 minuut door op matig vuur. Haal de saus van het vuur.
-
Snijd de aubergine en de courgette in dunne lange plakken. Snijd de gele paprika in reepjes. Snijd de zalm in plakken van 2 cm dik. Breng op smaak met peper en zout.
-
Bouw de lasagne op. Smeer een ovenschaal in met een beetje olijfolie. Leg er een laag courgetteplakjes in, dan wat tomatensaus, dan een laag aubergine, weer tomatensaus, dan de gele paprika en de zalm, weer tomatensaus, dan nog een laag courgette. De bovenlaag afdekken met de bechamelsaus en een laag oude kaas. Vergeet niet om tussen de lagen door wat zout en peper over de groenteplakken te strooien.
-
Gaar de lasagne in een oven van 180 °C in 25 minuten.
-
Rooster ondertussen de pijnboompitten in een droge koekenpan tot ze goudbruin zijn. Bewaar ze als ze afgekoeld zijn in een afsluitbaar bakje.
-
Laat de lasagne afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast.
Afmaken
-
Warm de lasagne op in de magnetron met grillfunctie op 700 watt, 10 minuten óf in de oven met grillstand op 210 °C zo’n 20-25 minuten.
-
Was voor de salade de pomodoritomaten en snijd ze in blokjes. Meng de tomatenblokjes met de preiringen, witte wijnazijn, olijfolie, geroosterde pijnboompitten, mozzarellabolletjes en peper en zout naar smaak. En als laatste eventueel wat verse basilicumblaadjes erbij.
-
Serveer de lasagne met de salade ernaast.
0 reacties