De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Winterse vispie

In Engeland eten ze, vooral in de winter, maar ál te graag een goed gevulde pie. Met dit recept van Rudolph maak je een heerlijk winterse pie met vis.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Winterse vispie

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

In Engeland eten ze, vooral in de winter, maar ál te graag een goed gevulde pie. Met dit recept van Rudolph maak je een heerlijk winterse pie met vis.

Bereidingswijze

Puree
Schil de aardappels en de pastinaken. Snijd vervolgens in gelijke stukken. Kook de aardappels en de pastinaken in circa 10-15 minuten gaar.

Gestoofde wortel en prei

Stap 1:
Verwarm de oven voor op 180 °C. Schil de wortel en snijd in grove stukken. Halveer en was de prei en snijd in halveringen.

Stap 2:
Smelt de boter in een hapjespan. Voeg de prei, wortel en de kerriepoeder toe en bak circa 2 minuten. Voeg de crème fraîche toe en laat het geheel met deksel op de pan circa 5 minuten zachtjes stoven. Breng op smaak met peper en zout.

Afmaken puree
Stamp met een pureestamper tot de pastinaken en aardappels tot een grove puree. Meng de melk en de helft van de geraspte kaas erdoor. Breng de puree op smaak met peper en zout.

Opbouw vispie
Schep de gestoofde groenten in de ovenschaal. Snijd de vis in gelijke stukken en verdeel over de groenten. Bestrooi met peper en zout. Dek af met de puree en strijk glad. Bestrooi met de paneermeel en de rest van de geraspte kaas. Bak de vispie in de oven in circa 30 minuten gaar.

Ontdek hier alle andere recepten uit Rudolph’s Winterklassiekers

De dagen worden korter en het wordt steeds kouder. Dat kan alleen maar betekenen dat het winterseizoen weer is aangebroken. En dat is goed nieuws voor 24Kitchen-chef Rudolph van Veen. Hij is dol op dit seizoen en vooral op de winterse gerechten. In Rudolph's Winterklassiekers deelt hij zijn favoriete recepten.

 

Winterklassiekers

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

2 reacties

Lekker hoor Rudolf.
Pim Van Dongereren
03-01-2025
Het was echt super lekker. Dit in één van mijn top 10 visgerechten.
Om van de smullen
Maaike Hartjes
18-02-2025

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.