Snelle Dandan noedels
-
Verhit een koekenpan of wok, voeg een scheut olie toe en bak het varkensgehakt circa 5 minuten.
-
Pel en snipper de knoflook. Hak de augurk heel fijn en bak 1 minuut mee met het gehakt. Breng op smaak met zout, peper en sojasaus.
-
Bereid intussen de noedels volgens de gebruiksaanwijzing.
-
Snijd de lente-uien in dunne ringen.
-
Meng in een grote kom de tahin, sojasaus, azijn, chili-olie voor de saus.
-
Verdun de saus met een scheut water van de noedels.
-
Hussel de noedels door de saus. Verdeel over 4 kommen en schep het gehakt en lente-ui erop. Geef er extra chili-olie bij.
Shrimp toast
-
Pel de knoflook en hak grof.
-
Maal de garnalen, knoflook, sojasaus, vissaus, witte peper en eiwit in de hakmolen.
-
Smeer de garnalenpasta uit over de boterhammen.
-
Doe het sesamzaad in een diep bord en dip de boterhammen met garnalenpasta erin.
-
Verhit een laagje olie in een koekenpan.
-
Bak het brood met de sesam-kant naar beneden voor anderhalve minuut. Keer en bak nog 1 minuut.
-
Haal uit de pan, snijd schuin door de helft en besprenkel met limoensap naar smaak.
Chinese komkommersalade
-
Halveer de komkommer overlangs. Leg met het snijvlak naar beneden op de snijplank en kneus met de deegroller.
-
Kneus ook de radijzen, door ze iets te pletten met een deegroller.
-
Meng de sojasaus, rijstazijn, sesamolie en suiker in een kom. Voeg de komkommer en radijzen toe en meng door elkaar. Laat de smaken 10 minuten intrekken.
-
Snijd de lente-ui in dunne ringen.
-
Doe de komkommersalade over op een schaal en bestrooi met lente-ui en sesam.
Crispy chili-olie
-
Verhit de olie in een steelpan.
-
Pel en snijd de knoflook fijn. Doe de knoflook met de chilivlokken, sojasaus, suiker en uitjes in het potje.
-
Schenk de hete olie erop. Meng kort door. Sluit af en laat afkoelen.
-
Bewaar in de koelkast.
0 reacties