De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

snelle dandan noedels

Dit gerecht is het ultieme Aziatische comfort food en in de Brigade laat Hugo precies zien hoe je het klaarmaakt. 

45 min voorbereidingstijd
Dandan noedels, shrimp toast en Aziatische komkommersalade

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis de Brigade

"Dit gerecht is echt comfort food. Al helemaal als je het combineert met shrimp toast, mijn favoriete snack. Als je dit hebt geproefd, komt het vast en zeker op jouw favorietenlijstje te staan. Mij kun je er in ieder geval voor wakker maken."

Bereidingswijze

Snelle Dandan noedels

  1. Verhit een koekenpan of wok, voeg een scheut olie toe en bak het varkensgehakt circa 5 minuten. 

  2. Pel en snipper de knoflook. Hak de augurk heel fijn en bak 1 minuut mee met het gehakt. Breng op smaak met zout, peper en sojasaus. 

  3. Bereid intussen de noedels volgens de gebruiksaanwijzing. 

  4. Snijd de lente-uien in dunne ringen.  

  5. Meng in een grote kom de tahin, sojasaus, azijn, chili-olie voor de saus. 

  6. Verdun de saus met een scheut water van de noedels.  

  7. Hussel de noedels door de saus. Verdeel over 4 kommen en schep het gehakt en lente-ui erop. Geef er extra chili-olie bij.

Shrimp toast

  1. Pel de knoflook en hak grof.  

  2. Maal de garnalen, knoflook, sojasaus, vissaus, witte peper en eiwit in de hakmolen. 

  3. Smeer de garnalenpasta uit over de boterhammen. 

  4. Doe het sesamzaad in een diep bord en dip de boterhammen met garnalenpasta erin. 

  5. Verhit een laagje olie in een koekenpan. 

  6. Bak het brood met de sesam-kant naar beneden voor anderhalve minuut. Keer en bak nog 1 minuut. 

  7. Haal uit de pan, snijd schuin door de helft en besprenkel met limoensap naar smaak. 

Chinese komkommersalade

  1. Halveer de komkommer overlangs. Leg met het snijvlak naar beneden op de snijplank en kneus met de deegroller. 

    Door de komkommer te kneuzen ontstaan er scheurtjes in de groente. Daardoor wordt de dressing veel beter opgenomen.

  2. Kneus ook de radijzen, door ze iets te pletten met een deegroller. 

  3. Meng de sojasaus, rijstazijn, sesamolie en suiker in een kom. Voeg de komkommer en radijzen toe en meng door elkaar. Laat de smaken 10 minuten intrekken. 

  4. Snijd de lente-ui in dunne ringen. 

  5. Doe de komkommersalade over op een schaal en bestrooi met lente-ui en sesam. 

Crispy chili-olie

  1. Verhit de olie in een steelpan.  

  2. Pel en snijd de knoflook fijn. Doe de knoflook met de chilivlokken, sojasaus, suiker en uitjes in het potje.  

  3. Schenk de hete olie erop. Meng kort door. Sluit af en laat afkoelen. 

  4. Bewaar in de koelkast.

In de Brigade maakt een top team van 24Kitchen-chefs de meest verrassende gerechten. Laat je inspireren door de allerlekkerste recepten van oude bekenden en nieuwe gezichten van de culinaire zender.

De Brigade

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker