De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Kerstamuses

Een klassieke amuse opdienen tijdens kerst of toch een verrassend recept? Lekker om het diner mee te beginnen óf tijdens de kerstborrel. Laat je inspireren door deze feestelijke selectie aan amuse-recepten.
crostini kerst amuse

Chef aan het woord

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

"Een amuse is een klein kunstwerkje om de eetlust op te wekken. Maar laten we wel wezen: ze zijn er vooral omdat ze geweldig smaken!" 

Klassieke amuses

Een hapje vooraf? Natuurlijk! Voeg deze klassieke amuses toe aan je kerstmenu om je gasten extra te verwennen. 

Kerst amuses

  • Franse kaassoesjes

    Soesjes hoeven niet altijd gevuld met room te zijn. Soms is het beter om je soesje te vullen met kaas. Speciaal voor de echte cheeselover ​​​​​​​hebben wij deze hartige variant.

    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Zalmrolletjes

    Begin jouw kerstdiner met een klassieker. Deze zalmrolletjes zijn perfect als voorgerecht (of hapje) en enorm makkelijk gemaakt. 

    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Tonijnrolletjes in Pittige Roomsaus

    Tonijn staat ook wel bekend als de biefstuk van de zee. Tonijn is heerlijk sapper en mals, als je het goed bereidt.

    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Arancini met parmaham en pecorino

    Gefrituurde risottoballetjes zijn de ultieme snack voor oudejaarsavond.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld
  • Blini's met gerookte zalm

    Blini's is tijdens de het kerstdiner een favoriet voorgerecht. Maak het verrassende kerst-recept van Jamie Oliver.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Jamie Oliver
    Miniatuur
  • Sla-kerstboompjes

    Garnering maakt of breekt je kerstdiner. Maak het af met deze gezellig slaboompjes.

    voorbereidingstijd 20 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Tonijntartaar met avocadocrème
    Een tartaar is een echte delicatesse. Dit hoeft alleen niet moeilijk te zijn, sterker nog deze tonijntartaar met avocadocrème is supermakkelijk te maken.
    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • 3x Aziatische oesters

    Oesters: je vindt het niks, of je vindt het fantastisch. Met deze 3 variaties van Eveline is er in ieder geval genoeg keus!

    voorbereidingstijd 10 min
    Een recept van Eveline Wu
    Eveline Wu
  • Hartige smørrebrød-taartjes

    Heb je zin in een verrasend hapje of voorgerecht? Dan is deze Deense klassieker echt iets voor jou! Rudolph deelt zijn ambachtelijke recept.

    voorbereidingstijd 30 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret

Amuses voor kerst

Koude amuses, luxe amuses, amuses op een krokant broodje, amuses in een glaasje, je kunt er alle kanten mee op!

Amuses voor kerst

  • Venkel-zalmsoepje

    De perfecte amuse: deze venkelsoep met zalmsnippers.

    Een recept van 24Kitchen
    24Kitchen logo
  • Asperges met een gepocheerd eitje en rösti rondjes

    Asperges met een gepocheerd eitje en rösti rondjes: een heerlijk recept van Aviko.

    voorbereidingstijd 45 min
    Een recept van Wim Ballieu
    Wim Ballieu
  • Garnalencocktail-recept

    De Hollandse garnalencocktail is hét voorgerecht met kerst. Makkelijker krijg je 'm niet. Maak dit gerecht binnen 15 minuten met de tips van 24Kitchen's eigen Perry.

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Job en Perry
    Miniatuurvoorbeeld
  • Gepocheerde oesters met gekonfijte citroen

    Kook de citroenen tot driemaal toe om ze op deze manier te blancheren. Zet de citroenen op in koud water en breng aan de kook. Giet af wanneer het water kookt.

    voorbereidingstijd 60 min
    Een recept van Estée Strooker
    Miniatuurvoorbeeld
  • Aardbeien crostini met ricotta, balsamico en basilicum

    Dit is het ultieme borrelhapje: aardbeien crostini met ricotta, balsamico en basilicum. Het is makkelijk te maken en staat supersnel op tafel! 

    voorbereidingstijd 10 min
    Een recept van 24Kitchen
    24Kitchen logo
  • Gevulde auberginerolletjes

    Op zoek naar een lekker vegetarisch recept voor het gourmetten? Probeer dan eens deze gevulde auberginerolletjes!

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Hugo Kennis
    Hugo Kennis de Brigade
  • Komkommer-kiprolletjes

    Heerlijke hapjes voor bij de borrel: komkommer-kiprolletjes.

    Een recept van 24Kitchen
    24Kitchen logo
  • Crostini met kastanjespread en gekaramelliseerde sjalotten

    Crostini komt oorspronkelijk uit Italië, maar wordt enorm veel gegeten in Nederland.

    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret
  • Sardinehapjes met witte-bonenpuree en basilicumolie

    Op zoek naar een lekker klein hapje voor bij de borrel of als voorgerecht? Probeer deze sardinehapjes met witte-bonenpuree en basilicumolie dan eens!

    voorbereidingstijd 15 min
    Een recept van Rudolph van Veen
    rudolph portret

Kerstmenu samenstellen? Bekijk ook onze verzameling met verrassende kerstvoorgerechten en kersthoofdgerechten of bekijk het hele kerstmenu.

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.