De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Aardbeien crostini met ricotta, balsamico en basilicum

Dit is het ultieme borrelhapje: aardbeien crostini met ricotta, balsamico en basilicum. Het is makkelijk te maken en staat supersnel op tafel! 

10 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Aardbeien crostini met ricotta, balsamico en basilicum

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

 

"Een crostini is een Italiaans gerecht dat bestaat uit geroosterde sneetjes stokbrood of ander knapperig brood, meestal besprenkeld met olijfolie en gekruid met zout en peper."

Bereidingswijze

Aardbeien crostini met ricotta

  1. Snijd het stokbrood in niet al te dikke sneetjes (ongeveer 12). Verspreid deze over een bakplaat en bestrijk het brood met olijfolie. Rooster 2 tot 3 minuten onder een hete ovengrill. Je kunt dit ook op de barbecue doen! Let goed op dat het brood niet verbrand.

  2. Was en ontkroon de aardbeien en snijd ze in vieren. Marineer de aardbeien in de balsamico-azijn. Snijd de basilicum alvast in ragfijne reepjes.

  3. Haal de crostini uit de oven en laat een beetje afkoelen. Besmeer elk broodje met wat ricotta, lepel de aardbeien erop en bestrooi tot slot met de fijngesneden basilicum.

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.