De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

aardbeien crostini met ricotta, balsamico en basilicum

Dit is het ultieme borrelhapje: aardbeien crostini met ricotta, balsamico en basilicum. Het is makkelijk te maken en staat supersnel op tafel! 

10 min kooktijd
Aardbeien crostini met ricotta, balsamico en basilicum

Een recept van

24Kitchen

24Kitchen logo

 

"Een crostini is een Italiaans gerecht dat bestaat uit geroosterde sneetjes stokbrood of ander knapperig brood, meestal besprenkeld met olijfolie en gekruid met zout en peper."

Bereidingswijze

Aardbeien crostini met ricotta

  1. Snijd het stokbrood in niet al te dikke sneetjes (ongeveer 12). Verspreid deze over een bakplaat en bestrijk het brood met olijfolie. Rooster 2 tot 3 minuten onder een hete ovengrill. Je kunt dit ook op de barbecue doen! Let goed op dat het brood niet verbrand.

  2. Was en ontkroon de aardbeien en snijd ze in vieren. Marineer de aardbeien in de balsamico-azijn. Snijd de basilicum alvast in ragfijne reepjes.

  3. Haal de crostini uit de oven en laat een beetje afkoelen. Besmeer elk broodje met wat ricotta, lepel de aardbeien erop en bestrooi tot slot met de fijngesneden basilicum.

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker