Kipspiesjes
-
Pel en pers de knoflook. Meng voor de marinade de yoghurt, knoflook, kerrie, tijm, olie en citroensap- en rasp in een kom. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.
-
Voeg de kip toe aan de marinade en marineer op zijn minst voor 2 uur (hoe langer, hoe lekkerder).
-
Rijg het vlees, zodra het goed gemarineerd is, aan de satéprikkers. Verhit de grill en grill de kipspiesjes rondom goudbruin en gaar.
-
Halveer de tomaten en grill deze samen met de groene pepers totdat ze lichtgeblakerd zijn.
Sumak-salade
-
Snijd de rode uien in dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Meng in een kom de rode ui met een snuf zout en de sumak. Voeg vervolgens de peterselie en pul biber toe. Meng alles goed door elkaar en bewaar in de koelkast.
Feta-yoghurtdip
-
Verkruimel met je handen of vork de feta. Meng door de yoghurt en bestrooi met de pul biber.
-
Serveer de kipspiesjes met de feta-yoghurtdip en de sumak-salade en garneer de kipspiesjes met verse kruiden.
1 reactie