De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

turkse kipspiesjes met sumak-salade

Frisse salade en ongelofelijk lekkere bbq kipspiesjes. Op en top zomers en ook nog eens erg makkelijk om te maken. 

40 min voorbereidingstijd
120 min (voor)bereidingstijd
kipspies

Een recept van

Karsu

KARSU522.jpg

"Frisse salade en ongelofelijk lekkere kipspiesjes. Op en top zomers en ook nog eens erg makkelijk om te maken."

Bereidingswijze

Kipspiesjes

  1. Pel en pers de knoflook. Meng voor de marinade de yoghurt, knoflook, kerrie, tijm, olie en citroensap- en rasp in een kom. Breng op smaak met versgemalen peper en zout.

  2. Voeg de kip toe aan de marinade en marineer op zijn minst voor 2 uur (hoe langer, hoe lekkerder). 

  3. Rijg het vlees, zodra het goed gemarineerd is, aan de satéprikkers. Verhit de grill en grill de kipspiesjes rondom goudbruin en gaar. 

  4. Halveer de tomaten en grill deze samen met de groene pepers totdat ze lichtgeblakerd zijn.  

    Besprenkel voor het grillen de tomaten met wat olie zodat ze niet vast plakken aan de grill. 

Sumak-salade

  1. Snijd de rode uien in dunne ringen. Hak de peterselie fijn. Meng in een kom de rode ui met een snuf zout en de sumak. Voeg vervolgens de peterselie en pul biber toe. Meng alles goed door elkaar en bewaar in de koelkast. 

Feta-yoghurtdip

  1. Verkruimel met je handen of vork de feta. Meng door de yoghurt en bestrooi met de pul biber. 

  2. Serveer de kipspiesjes met de feta-yoghurtdip en de sumak-salade en garneer de kipspiesjes met verse kruiden. 

    Bekijk hier alle recepten van Karsu's Turkse Keuken > 

George Foreman Grill

De George Forman Grill leent zich perfect voor het grillen van hamburgers, kip, vis, brood, groenten en nog veel meer!  Koken was nog nooit zo makkelijk én leuk met deze handige tool van George Foreman. Door je ingrediënten tussen de twee platen te grillen, kan je minstens twee keer sneller aan tafel. Een ideale uitkomst tijdens drukke dagen. Laat je inspireren door dit lekkere grillgerecht.

grill

Muzikant Karsu Dönmez kreeg als dochter van een restauranteigenaar haar liefde voor eten met de paplepel ingegoten. Haar familie komt uit Hatay, een bijzondere regio in Turkije. Niet alleen daarom is deze regio zo bijzonder voor Karsu, maar ook omdat de allerlekkerste gerechten hiervandaan komen. Je leert er alles over in Karsu's Turkse Keuken.

 

Karsu turkse keuken

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

1 reactie

Ik ben blij dat ik dit recept ooit al op tv heb gezien, want de omschrijving die hier gegeven wordt is zeer minimaal. Juist het mooie van die uiensalade is het masseren en kneuzen van de uien zodat ze hun sap loslaten. Ook de tomaten en peper in het rijtje van ‘marinade’ zetten is vragen om moeilijkheden. En wat gebeurt er met de citroen? Sap, schil? Kortom: zorg en aandacht bij het schrijven van het recept voor de site maakt alles mooier.
Michaela Gaastra
10-05-2023

Ook lekker