Comté-borrelbrood
- Verwarm de oven voor op 180 °C.
- Rasp de kaas in een kom, ris de blaadjes tijm erbij. Scheur de ham in stukjes en meng samen met de zwarte peper door de kaas.
- Smelt 50 gram boter in een pannetje. Pel en snipper 1 teen knoflook en doe bij de boter.
- Snijd het brood kruislings in maar niet helemaal door. Stop nu het kaasmengsel tussen alle sneetjes van het brood, druppel de boter erover. Bak het brood circa 10 tot 15 minuten in de oven, tot de kaas gesmolten en het brood goudbruin is.
Preisoep
- Snijd het wit van de prei in halve ringetjes en fruit in 100 gram boter.
- Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Pel en snipper de knoflook.
- Schep de bloem bij de prei, gevolgd door de knoflook en gaar circa 2 minuten mee. Blus af met de bouillon en voeg de aardappels toe.
- Kook de soep op zacht vuur circa 10 tot 15 minuten door. Pureer de soep fijn met een staafmixer en breng op smaak met zout, peper en een scheutje room.
- Snijd de bieslook fijn en garneer er de soep mee. Serveer met het comté-borrelbrood.
Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?
0 reacties