De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Hartige smørrebrød-taartjes

Heb je zin in een verrasend hapje of voorgerecht? Dan is deze Deense klassieker echt iets voor jou! Rudolph deelt zijn ambachtelijke recept.

30 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
smorrebrod

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Heb je zin in een verrassend hapje of voorgerecht? Dan is deze Deense klassieker echt iets voor jou! Rudolph deelt zijn ambachtelijke recept.

Bereidingswijze

Zalmtartaar 

Snijd de zalm in kleine blokjes. Snipper de sjalot en meng met de zalm. Rasp de sinaasappel. Breng op smaak met de olijfolie, sinaasappelrasp en een beetje zout en versgemalen peper. 

Smorrebrod-taartjes 

Stap 1: 
Rasp de mierikswortel en meng door de roomkaas. Schaaf met een kaasschaaf dunne plakken over de lengte van de komkommer. Smeer aan één uiteinde van de plakken een schep van het roomkaasmengsel. Rol de plakken op. Zet de rolletjes rechtop en verdeel daarbovenop wat van de zalmtartaar.  

Tip van Rudolph: 
Wanneer je de plakken oprolt, is het belangrijk dat je eindigt met de kant van de roomkaas. Dit zorgt er namelijk voor dat het rolletje bij elkaar zal blijven. 

Stap 2: 
Snijd het roggebrood in dunne plakken. Steek met een uitsteker cirkels uit die wat groter zijn dan rolletjes (ongeveer 5 cm). Zet de rolletjes op de plakken roggebrood.  

Opmaak 
Snijd de radijzen in kleine reepjes en hak de bieslook en dille in kleine stukjes. Garneer met de zalmeitjes, radijs, bieslook en dille en de eetbare bloemetjes.  

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN UIT RUDOLPH'S ZOMERTOUR.

 

Maak kennis met ons nieuwe programma: Rudolph's Zomertour. In dit gloednieuwe zomerprogramma neemt Meesterkok en Meesterpatissier Rudolph van Veen ons mee op een Europese patisserie-tour. 

Rudolph's Zomertour

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.