De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

crostini met kastanjespread en gekaramelliseerde sjalotten

Crostini komt oorspronkelijk uit Italië, maar wordt enorm veel gegeten in Nederland. Dat is niet zonder reden, deze crostini met kastanjespread en gekaramelliseerde sjalotten vindt iedereen heerlijk.

Crostini met kastanje spread en gekarameliseerde sjalotjes

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Crostini komt oorspronkelijk uit Italië, maar wordt enorm veel gegeten in Nederland. Dat is niet zonder reden, deze crostini met kastanjespread en gekaramelliseerde sjalotten vindt iedereen heerlijk.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 °C. Snijd de sjalotten in halve ringen. Verhit de olie in een pan en bak de sjalotten op middelhoog vuur circa 6 minuten. Voeg peper en de honing toe en laat nog circa 3 minuten bakken. Laat de sjalotten een beetje afkoelen 

Snijd de ciabatta in plakjes en besprenkel met een beetje olie. Bak de plakjes ciabatta in de oven in circa 8-10 minuten krokant in de oven. 

Voeg de kastanjes, ricotta, mierikswortel en 2/3 van de gekaramelliseerde sjalotten toe aan de foodprocessor en pureer tot een grove spread. Snijd de bieslook fijn en meng 2/3 door de kastanjespread. Breng op smaak met zout.  

Smeer de spread op het geroosterd brood en garneer met de rest van de sjalotten en de bieslook. 

Wil je de rest van de recepten van 24Kitchen Feestdagen met Rudolph zien? Check snel dit handige overzicht > BEKIJK

Kerst brengt altijd veel stress met zich mee, vooral het kerstdiner zorgt voor klotsende oksels. Dit jaar biedt Rudolph de oplossing zodat jij optimaal kan genieten van de komende feestdagen.

 

Feestdagen met Rudolph

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker