Wel zelf koken, maar houd je graag de lat wat lager? Simpele gerechten zorgen ervoor dat jij de sterren van de hemel kookt, zonder al te veel poespas en ingewikkeld gedoe. Ook al vind je het niet erg om soms uren in de keuken door de brengen en de uitdagingen op te zoeken. Op een doorsnee doordeweekse avond heb je daar niet altijd zin in en tijd voor. Met deze simpele gerechten heb je wel de lusten en niet de lasten van het zelf koken. Juist voor zulke momenten.

Lekkere simpele gerechten

Soms kan het leven zo simpel zijn. Eenvoud dient de mens. Lekker eten zit ‘m niet in gerechten die uren moeten sudderen. Lekker eten zit ‘m vooral in de kwaliteit van je ingrediënten. Veel producten zijn van zichzelf al zo lekker, dat je er niet eens al te veel voor hoeft te doen om er een lekker gerecht van te bouwen.

Simpele gerechten voor beginners

Als je net begint met koken, is het altijd fijn om een verzameling lekkere simpele gerechten te kennen waar je altijd op terug kunt vallen. Ook op de momenten dat je wat minder goed voorzien bent van inspiratie. Zie het als instapmodelletjes. Een basis waarop je verder kunt borduren. Zo'n verzameling aan simpele gerechten is het geheim van elke thuiskok. 

Hieronder vind je een hele rits aan lekkere simpele gerechten die net zo goed geschikt zijn voor beginners als voor gevorderde koks die het een dagje rustig aan willen doen.