Hugo Kennis

Ingredienten

4
Personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g boter
  • 300 g risottorijst
  • 1 l visbouillon
  • scheut witte wijn
  • 200 g (diepvries) doperwten
  • 15 g bieslook
  • 5 g dragon
  • 125 g gerookte forelfilets
  • zout en peper
  • 100 g Hollandse garnalen
  • 1 citroen

Bereidingswijze

Totale tijd: 30 minuten

1. Pel en snipper de ui. Pel en snijd de knoflook.

2. Laat de boter smelten in een pan met dikke bodem en fruit de ui en de knoflook 3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak al omscheppend tot de korrels glazig zijn.

3. Voeg een scheutje bouillon toe, roer en laat de rijst de bouillon opnemen. Voeg, zodra de bouillon is opgenomen, weer een scheutje bouillon toe. Voeg ook een scheut witte wijn toe. Blijf roeren en bouillon toevoegen tot de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 minuten.

4. Voeg na 15 minuten de doperwten toe.

5. Snijd de bieslook en de dragon fijn.

6. Roer de dragon door de risotto. Breng op smaak met peper en evt. zout.

7. Voeg driekwart van de garnalen toe en schep de risotto in diepe borden.

8. Leg er stukjes forel en de overige garnalen op. Rasp er wat citroenschil over en bestrooi met de bieslook.

Wil je álle Wat Eten We Vandaag?-recepten en video's bekijken? Ga dan snel naar Wat Eten We Vandaag?

Geef je waardering

208
Risotto met gerookte forel en Hollandse garnalen
Risotto met gerookte forel en Hollandse garnalen