De chocoladetaart mag je best de Koning der taarten noemen. Maar weinig mensen die het binnen hun macht hebben om 'nee' te zeggen tegen een ferme punt. Het laat niet te raden over wat de basis vormt van deze taart. Chocolade - jawel. Gesmolten of in poedervorm. Verslavend lekker. Verzetten heeft geen zin.

Chocoladetaart recept

Niet voor elk chocoladetaart recept hoef je de oven aan te slingeren. Zo vind je op 24Kitchen ook verschillende no-bake recepten voor chocoladetaart. Fans van de populaire chocoladereep in oranje wikkel (we hebben het hier over Tony’s zeezout karamel - jawel) zullen zwichten voor de gezouten chocoladetaart. Dit is zo’n typisch voorbeeld van een recept dat zonder oven te bereiden is. En wie hier hogere wiskunde verwacht: it is not. Deze taart heeft geen oventijd en dat scheelt een slok op een borrel. Slechts 20 minuutjes heb je in totaal nodig om ‘m in elkaar te kunnen draaien. Dat ga je makkelijk redden als je schoonouders op een willekeurige zondag bellen voor een spontaan bezoekje.

Ook met oven hebben we een chocoladetaart recept (wel meerdere overigens) dat de combinatie van ingrediënten in mum van tijd in een taart verandert. De smeuïge chocoladetaart met crème fraîche en noten heb je binnen 30 minuten klaar. De garnering van gesmolten chocolade zal iedereen verleiden een punt van deze chocoladetaart te veroveren. De noten zorgen bij elke hap voor een goede crunch. Heb je het niet zo op noten, laat ze er dan vooral uit. Of kies voor een andere chocoladetaart recept. Opties te over!