Taart:
- Smelt 70 g van de boter.
- Maal de koekjes fijn in de keukenmachine en meng met de gesmolten boter.
- Vet de randen van de taart vorm in en bekleed de bodem met bakpapier.
- Verdeel de koekkruimels over de bodem en druk stevig aan.
- Smelt de chocolade au bain-marie. Laat iets afkoelen.
- Verwijder ondertussen de zaadjes en de zaadlijsten van de peper en snijd het vruchtvlees fijn.
- Ris de blaadjes rozemarijn van het takje en snijd heel fijn.
- Roer de crème fraîche, 50 g van de suiker, peper en rozemarijn door de gesmolten chocolade.
- Giet het chocolademengsel op de koekkruimels en zet de taart circa 4 uur in de koelkast om op te stijven.
Salty caramelsaus:
- Schep de rest van de suiker met 3 el water in een steelpannetje en draai het steelpannetje rond tot de suiker goed gemengd is met het water.
- Verwarm de suiker met het water op laag vuur. Roer niet in de pan en laat de suiker smelten.
- Roer de karamel door met een garde zodra deze begint te kleuren.
- Neem de pan van het vuur en giet de slagroom er voorzichtig al roerend bij.
- Roer de rest van de boter en de fleur de sel door de karamel. Laat de saus afkoelen tot kamertemperatuur. Verwarm hem eventueel even op laag vuur als hij te dik is geworden.
Afmaken:
- Snijd de taart met een mes los van de vorm en snijd in punten. Serveer met de saus.
0 reacties