De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

chocoladetaart met peren en bier & whiskey-witte chocoladeijs

Deze Chocoladetaart met peren en bier & whiskey-witte chocoladeijs van Kiran Jethwa kost even om te maken, maar is zó lekker!

180 min voorbereidingstijd
60 min kooktijd
Chocoladetaart met peren en bier & whiskey-witte chocoladeijs

Een recept van

Kiran Jethwa

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Gestoofde peren

Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd een sinaasappel in kwarten. Verhit een pan met bier, kaneelpoeder, de sinaasappel en korianderzaad. Voeg vervolgens warm water toe. Zet de peren (met schil) in het vocht en laat circa 20 minuten stoven. Haal de peren uit de pan en verwijder het klokhuis. Prak de zachte peren in een pan en besprenkel met wat biersaus. Snijd de harde peren in stukjes en voeg toe aan de kom.

Taartvulling

Smelt de chocolade au bain-marie en roer tussendoor af en toe. Meng in een keukenmachine de basterdsuiker en boter bleek en luchtig. Voeg vervolgens een voor een de eieren, gesmolten chocolade, bloem en amandelschaafsel toe en meng na elk ingrediënt om een gladde textuur te krijgen. Giet het chocolademengsel in een kom.

Bladerdeeg

Doe de bloem in een kom met een snufje zout. Giet langzaam ijskoud water erbij en roer door met een mes. Blijf mengen tot het een deeg vormt en laat circa 20 minuten afkoelen in de koelkast. Snijd de boter in plakken en rol de boter tussen twee vellen bakpapier plat. Zet circa 10 minuten in de koelkast. Haal het deeg uit de koelkast, bestrooi het werkblad met bloem en rol het deeg voorzichtig uit. Haal de boter uit de koelkast en leg een plak boter op het deeg, vouw het deeg hier overheen. Rol het deeg uit, leg een plak boter erop, vouw het deeg eroverheen en herhaal dit tenminste 3 of 4 keer. Laat circa 20 minuten verpakt in plasticfolie opstijven. Vet de taartvorm lichtjes in met boter. Haal het bladerdeeg uit de koelkast en rol het voorzichtig uit tot een lap groter dan de taartvorm. Verdeel het bladerdeeg over en in de taartvorm. De randen mogen uitsteken. Lepel de helft van de chocoladevulling over de bodem, bedek met de perenvulling en verdeel de rest van de chocoladevulling erover. Bak de taart circa 50 minuten in de oven gaar.

Whiskey-witte chocoladeijs

Verwarm een steelpan en voeg melk, room, de schil van een mandarijn, whiskey en stukjes witte chocolade toe. Blijf roeren en stop net voordat het begint te koken met roeren. Klop de eidooiers met de suiker bleek en romig. Voeg beetje bij beetje het verwarmde room-whiskeymengsel toe en blijf kloppen. Zet het mengsel circa 30 minuten in de koelkast om af te koelen. Giet het ijsmengsel in de ijsmachine en laat het draaien. Voeg extra stukken witte chocolade toe en laat circa 1,5 uur bevriezen. Zet daarna circa 1 uur in de vriezer.

Shandy-beslag

Giet 500 ml bier en limonade in een kom en klop hier de bloem doorheen. Haal het ijs uit de vriezer, maak er bolletjes van en dompel het in het shandy-beslag. Frituur circa 30 seconden goudbruin.

Serveren

Haal de taart uit de oven en snijd het gebak van de randen af. Snijd de taart in plakjes en serveer met het ijs.

Tip: gebruik zachte en harde peren, zodat de taart vulling met verschillende texturen krijgt.

Deze serie neemt de kijker mee op een reis door Kenia. Een land dat niet bepaald bekend staat om haar keuken, maar wat het wel heeft is ongelooflijk verse, biologische ingrediënten, nog steeds gekweekt en geoogst met behulp van traditionele methoden.

In het derde seizoen reist chef Jethwa door Kenia, Zambia, Mozambique en Zuid-Afrika om de keukengeheimen te ontrafelen en de meest unieke en beste lokale ingrediënten te ontdekken. Steden, bergen en savanne: de natuur van de vier verschillende landen levert andere ingrediënten, culturen en gerechten op. Kiran Jethwa vist van ’s werelds hoogste waterval, jaagt met de Tambuka tribe en hij proeft Mopane wormen. Ga mee op avontuur met Kiran!

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker