• Verwarm de grill in de oven voor op 220 °C.
• Breng een pan water aan de kook.
Eerst koken:
• Schil de aardappels en snijd ze in vieren.
• Kook deze circa 20 minuten gaar.
• Zet de zuurkool net onder water. Kook in circa 15 minuten gaar.
• Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine stukken.
• Snijd de augurken in kleine blokjes.
• Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de paprika en augurk in circa 5 minuten net gaar.
Nu gaan we stampen:
• Vet een ovenschaal in met zonnebloemolie.
• Giet de aardappels af en stamp fijn. Gebruik warme melk om de puree smeuïg te maken.
• Breng op smaak met zout en peper.
• Schep de puree in de ovenschaal.
• Meng de zuurkool met de paprika en augurk. Verdeel dit mengsel over de aardappelpuree.
• Verkruimel de boterhammen boven de zuurkoolschotel. Besprenkel met olie.
• Zet de zuurkool circa 5 minuten onder de hete grill in de oven.
• Verwarm de grillpan en grill het Zeeuws spek in circa 5 minuten krokant.
• Leg het spek op een bord en grill vervolgens de varkenslapjes voor circa 8 minuten.
Meld je aan en praat mee