Zuurkoolstamppot uit de oven

16
Makkelijk

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

• Verwarm de grill in de oven voor op 220 °C.
• Breng een pan water aan de kook.

Eerst koken:
• Schil de aardappels en snijd ze in vieren. 
• Kook deze circa 20 minuten gaar.
• Zet de zuurkool net onder water. Kook in circa 15 minuten gaar.
• Halveer de paprika, verwijder de zaadlijst en snijd in kleine stukken.
• Snijd de augurken in kleine blokjes.
• Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de paprika en augurk in circa 5 minuten net gaar.

Nu gaan we stampen:
• Vet een ovenschaal in met zonnebloemolie.
• Giet de aardappels af en stamp fijn. Gebruik warme melk om de puree smeuïg te maken.
• Breng op smaak met zout en peper.
• Schep de puree in de ovenschaal.
• Meng de zuurkool met de paprika en augurk. Verdeel dit mengsel over de aardappelpuree.
• Verkruimel de boterhammen boven de zuurkoolschotel. Besprenkel met olie.
• Zet de zuurkool circa 5 minuten onder de hete grill in de oven.
• Verwarm de grillpan en grill het Zeeuws spek in circa 5 minuten krokant.
• Leg het spek op een bord en grill vervolgens de varkenslapjes voor circa 8 minuten.

Ingredienten

4
Personen

Zuurkoolstamppot uit de oven

  • 800 g kruimige aardappel
  • 250 g zuurkool
  • 1 paprika
  • 2 augurken
  • zonnebloemolie
  • 125 ml magere melk
  • 2 oude bruine boterhammen
  • 4 varkenslapjes
  • 200 g Zeeuws spek (4 x 50 g)
  • zout
  • versgemalen peper
Geef je waardering
16