De Zuid-Amerikaanse alfajores zijn razend populair geworden toen Maxima liet zien hoe je deze koekjes moet maken. Ga zelf aan de slag met de lievelingskoekjes van onze koningin.

Rudolph van Veen

Ingredienten

24
Porties

Dulce de leche

  • 1 l volle melk
  • 260 g suiker
  • 1 tl vanille-extract

Koekjes

  • 140 g boter
  • 100 g poedersuiker
  • Rasp van ½ limoen
  • 1 tl vanille-extract
  • 2 eidooiers
  • 180 g maïzena
  • 140 g bloem

Decoratie

  • 25 g poedersuiker

Extra nodig

  • steker van 5 cm doorsnede

Bereidingswijze

Totale tijd: 4 uur

Dulce de leche

Stap 1:
Breng in de pan de melk, suiker en de vanille aan de kook. Laat de melk al roerend op laag vuur in ongeveer 1 á 2 uur inkoken tot een karamel.

Koekjes

Stap 1:
Meng de boter met de poedersuiker. Voeg de rasp van limoen, vanille en de eidooiers toe. Kneed de maïzena en de bloem erdoor. Kneed het geheel tot een stevig deeg. 
Laat het deeg ingepakt in plasticfolie 30 minuten rusten in de koelkast.

Stap 2:
Verwarm de oven voor op 180 °C boven en onderwarmte.

Stap 3:
Rol het deeg uit tot een dikte van ongeveer 3 mm. Steek met een steker ongeveer 48 koekjes uit het deeg. Leg de deegrondjes op een bakplaat met bakpapier. Bak de koekjes in de oven in ongeveer 15 minuten gaar. Laat de koekjes volledig afkoelen.

Afwerking

Stap 1:
Verdeel de karamel met een lepel of een spuitzak over de helft van de koekjes en bestrooi eventueel met wat grof zeezout. Leg de rest van de koekjes op de karamel en druk iets aan. Bestrooi de bovenkant met poedersuiker.

Kijk iedere werkdag om 15:00 naar Rudolph's Bakery

Geef je waardering

79
Alfajores
Alfajores