Taco’s
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Smelt de boter. Klop de eidooiers met een derde van de suiker luchtig . Klop in een vetvrije mengkom de eiwitten met de overige suiker tot stijve pieken. Spatel de eidooiers door het eiwitschuim en meng de maïzena en de bloem erdoor. Rasp de schil van de citroen en spatel het citroenrasp en de boter door het beslag. Schep het beslag in een spuitzak met een glad spuitmondje. Teken op een stuk bakpapier cirkels van 12 cm doorsnede. Spuit het beslag in een spiraalvorm in de cirkels. Bak het beslag in de oven in circa 5 minuten gaar.
Frambozencrème
Breng voor de banketbakkersroom in een pan de melk en de frambozenpuree aan de kook. Roer de eidooiers met de kristalsuiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme frambozenmelk door het eimengsel, schenk terug in de pan en roer goed door. Breng de banketbakkersroom aan de kook en gaar op laag vuur circa 5 minuten. Spoel een bakplaatje af met koud water, schenk de banketbakkersroom erop en laat afgedekt met plasticfolie afkoelen. Roer de boter met poedersuiker luchtig, voeg de banketbakkerroom toe en roer tot een luchtige frambozencrème. Schep de crème in een spuitzak met een glad spuitmondje.
Zoete taco’s
Verdeel de frambozen over de helft van de taco’s, spuit de frambozencrème erop en vouw ze dubbel. Bestuif ze met poedersuiker, serveer ze op een schaal en garneer met frambozen en munt.
Verwarm de oven voor op 220 ºC. Smelt de boter. Klop de eidooiers met een derde van de suiker luchtig . Klop in een vetvrije mengkom de eiwitten met de overige suiker tot stijve pieken. Spatel de eidooiers door het eiwitschuim en meng de maïzena en de bloem erdoor.
0 reacties