De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

zoete aardappelsalade met pita

Dit recept voor geroosterde zoete-aardappelsalade met pita is makkelijk te maken en super lekker! We maken 'm af met gerookte makreel. 

Zoete aardappelsalade met pita

Een recept van

Hugo Kennis

Hugo Kennis

"Een salade met geroosterde zoete-aardappel staat bovenaan mijn lijst met favoriete recepten. De krokante hazelnoten en gerookte makreel maken het compleet."

Bereidingswijze

Geroosterde zoete-aardappelsalade

  1. Verwarm de oven voor op 180.

     

  2. Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke stukken. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de olijfolie met ras el hanout.

  3. Besprenkel de zoete aardappel met de helft van de olie. Rooster de aardappel in de oven in circa 20-25 minuten knapperig en gaar.

  4. Bestrijk de pitabroodjes met de ras el hanout olie en snijd elk broodje in 8 puntjes. Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in circa 8 minuten knapperig.

  5. Snijd de little gem in de lengte in kwarten. Verwijder de steel en de zaadjes van de snackpaprika’s en snijd de paprika in ringen. Gril de little gem en de paprika in een hete grillpan.

  6. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.

  7. Pluk de blaadjes van de munt en de peterselie en snijd de kruiden fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de citroen uit. Meng het citroensap en rasp met de resterende olie, peper en een beetje zout tot een dressing.

  8. Pluk de makreel van het vel en controleer de vis op graten.

  9. Verdeel de gegrilde little gem over een platte schaal. Verdeel de zoete aardappel, gegrilde paprika en de gehakte kruiden over de sla. Verdeel de vis over de salade. Schep de salade om met de dressing.

  10. Garneer de salade met de pitapuntjes en de hazelnoten. Serveer direct zodat de pitapuntjes krokant blijven.

Wil jij je gezin gevarieerd, lekker en gezond te eten geven? Weet jij soms ook niet meer wat je nu weer klaar moet maken voor het avondeten? Wil jij ook binnen een half uurtje een smakelijk gerecht op tafel hebben staan? Houd je niet van dure en ingewikkelde ingrediënten? Of kan je wel wat kooktips gebruiken?

Kijk dan naar De Makkelijke Maaltijd waarin 24Kitchen-chefs Hugo, Miljuschka, Roberta, Danny en Estée je helpen met heerlijke recepten voor de doordeweekse maaltijd. Altijd gezond, snel en lekker! 

Kan je niet wachten tot de volgende uitzending? Doe dan hier meteen inspiratie op voor meer makkelijke recepten

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker