Geroosterde zoete-aardappelsalade
-
Verwarm de oven voor op 180℃.
-
Schil de zoete aardappel en snijd in gelijke stukken. Verdeel de zoete aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat. Meng de olijfolie met ras el hanout.
-
Besprenkel de zoete aardappel met de helft van de olie. Rooster de aardappel in de oven in circa 20-25 minuten knapperig en gaar.
-
Bestrijk de pitabroodjes met de ras el hanout olie en snijd elk broodje in 8 puntjes. Verdeel de pitapuntjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in circa 8 minuten knapperig.
-
Snijd de little gem in de lengte in kwarten. Verwijder de steel en de zaadjes van de snackpaprika’s en snijd de paprika in ringen. Gril de little gem en de paprika in een hete grillpan.
-
Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan.
-
Pluk de blaadjes van de munt en de peterselie en snijd de kruiden fijn. Rasp de gele schil van de citroen en pers de citroen uit. Meng het citroensap en rasp met de resterende olie, peper en een beetje zout tot een dressing.
-
Pluk de makreel van het vel en controleer de vis op graten.
-
Verdeel de gegrilde little gem over een platte schaal. Verdeel de zoete aardappel, gegrilde paprika en de gehakte kruiden over de sla. Verdeel de vis over de salade. Schep de salade om met de dressing.
-
Garneer de salade met de pitapuntjes en de hazelnoten. Serveer direct zodat de pitapuntjes krokant blijven.
0 reacties