Zalm envelopjes

93
Makkelijk
Zalm envelopjes

Bereidingswijze

10 minuten kooktijd
35 minuten totale tijd

Zalmenvelopjes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snijd de zalm ter grote van de helft van de plakjes bladerdeeg. Pluk en hak de dille fijn, meng met de roomkaas en breng op smaak met zout en peper. Schep op elk plakje bladerdeeg een lepel roomkaas en leg er een plakje zalm op. Kluts het ei en bestrijk de zijkanten van het bladerdeeg ermee. Vouw de punten van het bladerdeeg naar elkaar en knijp dicht. leg de envelopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de envelopjes met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaad. Bak de envelopjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.

Tip
Prik een paar kleine gaatjes aan de bovenkant van de envelopjes om stoom eruit te kunnen laten. Zo zullen de naden minder snel open gaan staan.

Ingredienten

10
Porties

Zalmhapjes

  • 10 plakjes bladerdeeg
  • 400 g zalmfilet
  • 4 takjes dille
  • 100 g roomkaas
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 ei
  • 2 el sesamzaad

Extra nodig

  • bakpapier
  • bakblik
  • 1 ei om te bestrijken
Zalm envelopjes
Geef je waardering
93