Zalmenvelopjes
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snijd de zalm ter grote van de helft van de plakjes bladerdeeg. Pluk en hak de dille fijn, meng met de roomkaas en breng op smaak met zout en peper. Schep op elk plakje bladerdeeg een lepel roomkaas en leg er een plakje zalm op. Kluts het ei en bestrijk de zijkanten van het bladerdeeg ermee. Vouw de punten van het bladerdeeg naar elkaar en knijp dicht. leg de envelopjes op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk de bovenkant van de envelopjes met losgeklopt ei en bestrooi met sesamzaad. Bak de envelopjes in circa 25 minuten goudbruin en gaar.
Tip
Prik een paar kleine gaatjes aan de bovenkant van de envelopjes om stoom eruit te kunnen laten. Zo zullen de naden minder snel open gaan staan.
Verwarm de oven voor op 180 ºC. Ontdooi de plakjes bladerdeeg. Snijd de zalm ter grote van de helft van de plakjes bladerdeeg. Pluk en hak de dille fijn, meng met de roomkaas en breng op smaak met zout en peper. Schep op elk plakje bladerdeeg een lepel roomkaas en leg er een plakje zalm op.
0 reacties