Vergeten stamppot met knolselderij en walnoten

70
Gemiddeld
 
Aangeboden door:

Bereidingswijze

30 minuten totale tijd

Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng een pan met water en een beetje zout aan de kook. Schil en snijd de aardappels, knolselderij en de winterpeen in gelijke stukken. Kook de aardappels, knolselderij en de winterpeen in circa 15 minuten gaar. Giet af en stoom droog in de pan. Pureer de aardappels, knolselderij en de winterpeen met een pureestamper.

Verwarm de melk en rasp de kaas. Maak de knolstamp smeuïg met de melk en de kaas. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.

Snijd de appels in partjes. Meng in een kom de appelpartjes, kaneel en de rietsuiker en hussel alles goed door. Verdeel de appelpartjes over een met bakpapier beklede bakplaat.

Bak de appelpartjes in circa 15 minuten zacht in de oven. Verwarm een pan en rooster de walnoten circa 4 minuten.

Verdeel de knolstamp en appeltjes uit de oven over borden. Strooi de walnoten en de rozijnen eroverheen.

Ingredienten

4
Personen

Voor de stamppot

  • 800 g kruimige aardappels
  • 1 knolselderij
  • 1 winterpeen
  • 100 ml melk
  • 200 g belegen PLUS Klaverland kaas
  • 3 goudreinetten
  • 2 tl kaneel
  • 1 el rietsuiker
  • 100 g walnoten
  • 100 g rozijnen
Geef je waardering
70