De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

rockstar trifle

Met deze kleurrijke trifle zet je een feest op tafel. Rudolph deelt zijn recept.

180 min kooktijd
Altijd feest! Rockstar Trifle

Een recept van

Rudolph van Veen

rudolph portret

Met deze kleurrijke trifle zet je een feest op tafel. Rudolph deelt zijn recept.

Bereidingswijze

Lollies 
Breng alle ingrediënten rustig aan de kook en kook door tot 160 °C. Giet een aantal grillige vormen op het matje en leg de lollystokjes erin. 

Chocoladesterren 

Stap 1: 
Smelt tweederde van de chocolade au-bain-marie of in de magnetron. Als de chocolade is gesmolten, voeg je de overige stukjes ongesmolten chocolade toe. Roer dit goed door elkaar tot al de chocolade is gesmolten en het een temperatuur heeft van circa 26 ºC.  

Stap 2: 
Strijk de chocolade uit over een vel bakpapier of cellofaanfolie. Laat uitharden. Steek met de sterrenstekers sterren uit de chocolade.  

Mangomousse 

Stap 1: 
Klop de slagroom stijf en bewaar in de koelkast. Week de gelatine in ruim koud water.  

Stap 2: 
Kook 180 gram suiker met het water tot een siroop van 121 °C. Klop het eiwit met de resterende suiker stijf in de keukenmachine. Voeg de suikersiroop toe en laat een paar minuten draaien. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het eiwitschuim. Klop het eiwitschuim koud en spatel de mangopuree erdoor. 

Stap 3: 
Meng eerst een beetje slagroom door het eiwitschuim. Meng dan al het eiwitschuim door de resterende slagroom en meng goed door.  

Frambozenmousse 

Stap 1: 
Klop de slagroom stijf en bewaar in de koelkast. Week de gelatine in ruim koud water.  

Stap 2: 
Kook 180 gram suiker met het water tot een siroop van 121 °C. Klop het eiwit met de resterende suiker stijf in de keukenmachine. Voeg de suikersiroop toe en laat een paar minuten draaien. Knijp de gelatine uit en voeg toe aan het eiwitschuim. Klop het eiwitschuim koud en spatel de frambozenpuree erdoor. 

Stap 3: 
Meng eerst een beetje slagroom door het eiwitschuim. Meng dan al het eiwitschuim door de resterende slagroom en meng goed door.  

Chocolademousse 
Stap 1: 
Hak de chocolade in stukjes. Breng de melk aan de kook. Roer de eidooiers met de suiker glad. 

Stap 2: 
Schenk de hete melk op de eidooiers en roer goed door. Schenk het geheel terug in de pan. Gaar al roerend zonder te koken voor circa 2 minuten.  

Stap 3: 
Schenk het eimengsel op de chocolade en roer door totdat alle chocolade gesmolten is. Laat afkoelen. Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel door het chocolademengsel. Vul een spuitzak met de chocolademousse  

Espressomousse 

Stap 1: 
Breng de melk met de vanille en de helft van de suiker aan de kook. Roer de eidooiers met de rest van de suiker los en roer de bloem erdoor. Meng een scheutje warme melk door het eimengsel en schenk terug in de pan. Roer goed door.  

Stap 2: 
Breng de banketbakkersroom aan de kook en laat op laag vuur circa 3 minuten garen. Stort uit op een bord en laat afgedekt afkoelen.  

Stap 3: 
Klop de slagroom tot yoghurtdikte en spatel, samen met de espresso, door de banketbakkersroom. Schep de massa in een spuitzak.  

Chocoladesaus 

Stap 1: 
Hak de chocolade. Breng water met de suiker en het cacaopoeder al roerend aan de kook. Laat 30 seconden rustig doorkoken. 

Stap 2: 
Haal de pan van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe. Laat de chocolade rustig smelten en meng af en toe voorzichtig door. Laat de saus volledig afkoelen en doe daarna in een spuitzakje.  

Frambozensaus 
Breng de frambozen met de suiker aan de kook. Rasp de schil van een halve citroen en pers het sap uit de citroen. Laat kort doorkoken tot de frambozen een beetje kapot gekookt zijn. Laat de saus volledig afkoelen en doe daarna in een spuitzakje.  

Garnering & opbouw 

Stap 1: 
Smelt en tempereer de chocolade. Doe de chocolade in een spuitzakje. Spuit een pantermotief in het midden van de binnenkant van de vaas.  

Stap 2: 
Snijd de cake in blokjes. Hak de bitterkoekjes en de koekjes in grove stukken. Halveer de aardbeien. 

Stap 3: 
Verdeel eerst een laagje met cake en bitterkoekjes over de bodem. Verdeel dan vervolgens in een volgorde naar keuze de verschillende lagen met chocolademousse, espressomousse, mangomousse, frambozenmousse, chocoladesaus en frambozensaus. Verdeel tussen de lagen door de aardbeien en blauwe bessen. 

Stap 4: 
Garneer de bovenkant van de trifle met de kiwi, goudbes, sinaasappel, rode bessen, lollies en de chocoladesterren. Bestuif voor het serveren met poedersuiker. 

KIJK HIER VOOR ALLE ANDERE RECEPTEN VAN ALTIJD FEEST!

In het nieuwe progamma "Altijd feest!" deelt Rudolph zijn recepten voor als er iets te vieren is. Van bruiloften tot gezellige buurtfeesten, met de recepten van de 24Kitchen-chef wordt het gegarandeerd een feestje.

 

 

 

Altijd Feest!

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker