Wortelhummus
-
Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de bospenen schoon maar bewaar wat van het loof voor de salsa verde. Laat de kikkererwten uitlekken.
-
Doe de bospenen in een grote braadslede met de olie, knoflook en komijnzaad. Breng op smaak met zout en peper en rooster ze in 30-35 minuten in de oven tot ze mooi zacht zijn.
-
Leg een kwart van de geroosterde bospenen apart. Hak de rest in grove stukken en voeg toe aan een keukenmachine. Pers de geroosterde knoflook uit boven de bospenen en voeg ook de olie uit de braadslede, kikkererwten, tahin en het citroensap toe.
-
Maal de ingrediënten tot een romige hummus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de wortelhummus over een serveerbord.
Salsa verde
-
Pluk de blaadjes van de wortelloofsteeltjes en van de munt. Pel de knoflook.
-
Doe de knoflook, wortelloof, koriander, munt, kappertjes, rodewijnazijn en olijfolie in de keukenmachine. Maal tot een salsa.
-
Besprenkel de wortelhummus met de salsa verde. Serveer met overgeblecen geroosterde bospenen.
BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START
Meld je aan en praat mee