De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

wortelhummus met salsa verde

Hummus is inmiddels razendpopulair als dip, broodbeleg of smeersel. Met dit recept geeft Miljuschka een originele draai aan deze dip-favoriet.

40 min kooktijd
Snel met miljuschka frisse start Wortelhummus met salsa verde

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

miljuschka witzenhausen aan de kust

Je kan tegenwoordig niet meer om het fenomeen hummus heen. Niet gek want het smeersel is superlekker en bovendien makkelijk om zelf te maken. Speciaal voor jullie maak ik een verrassende variant gemaakt van bospeen. Ik maak het af met een vleugje salsa verder. Superlekker!

Bereidingswijze

Wortelhummus

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Maak de bospenen schoon maar bewaar wat van het loof voor de salsa verde. Laat de kikkererwten uitlekken. 

  2. Doe de bospenen in een grote braadslede met de olie, knoflook en komijnzaad. Breng op smaak met zout en peper en rooster ze in 30-35 minuten in de oven tot ze mooi zacht zijn.  

  3. Leg een kwart van de geroosterde bospenen apart. Hak de rest in grove stukken en voeg toe aan een keukenmachine. Pers de geroosterde knoflook uit boven de bospenen en voeg ook de olie uit de braadslede, kikkererwten, tahin en het citroensap toe.  

  4. Maal de ingrediënten tot een romige hummus. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de wortelhummus over een serveerbord.

Salsa verde

  1. Pluk de blaadjes van de wortelloofsteeltjes en van de munt. Pel de knoflook.  

  2. Doe de knoflook, wortelloof, koriander, munt, kappertjes, rodewijnazijn en olijfolie in de keukenmachine. Maal tot een salsa. 

  3. Besprenkel de wortelhummus met de salsa verde. Serveer met overgeblecen geroosterde bospenen. 

    BEKIJK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA: FRISSE START

Het nieuwe jaar is van start en de goede voornemens komen weer ter sprake. In "Snel met Miljuschka: Frisse start" maakt Miljuschka de snelste, lekkerste en gezondste recepten om jouw jaar goed te beginnen.

Snel met mil frisse start

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker