De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books
24K op TV

Vitello tonnato & Spaghetti aglio olio e peperoncino

Vitello tonnato
Verwarm de oven voor op 100 °C. Verhit een scheut olie in een pan en bak de kalfsmuis rondom goudbruin. Leg de kalfsmuis op een bakplaat en gaar in de oven tot de kerntemperatuur 48 °C is (dit duurt 20 - 25 minuten). Haal het vlees uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.

45 min. voorbereidingstijd
Direct naar recept
Vitello tonnato & Spaghetti aglio olio e peperoncino

Bereidingswijze

Vitello tonnato
Verwarm de oven voor op 100 °C. Verhit een scheut olie in een pan en bak de kalfsmuis rondom goudbruin. Leg de kalfsmuis op een bakplaat en gaar in de oven tot de kerntemperatuur 48 °C is (dit duurt 20 - 25 minuten). Haal het vlees uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.

Meng voor de mayonaise de eidooiers, azijn, mosterd, een paar kappertjes en een beetje zout en peper in een keukenmachine en voeg de olie druppelsgewijs toe. Laat de tonijn uitlekken, voeg toe aan de mayonaise en pureer met sap van de citroen en ansjovisfilets in de keukenmachine tot tonijnsaus.

Meng de rucola met olijfolie extra vergine en verdeel de sla over bord. Snijd de kalfsmuis in dunne plakjes en verdeel over de rucola. Lepel de tonijnmayonaise erover en bestrooi met de rest van de kappertjes. Hak de peterselie fijn en bestrooi de vitello tonnato ermee.

Spaghetti aglio olio e peperoncino
Kook de pasta in een pan met water en zout al dente. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn. Hak de peterselie fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de peper en knoflook tot het een beetje begint te kleuren. Zet het vuur uit en voeg de pasta, peterselie en een scheut olijfolie extra vergine toe. Schep de pasta op bord en rasp de Parmezaanse kaas erover.

Giovanni Caminita is trotse eigenaar van zijn restaurant Trattoria Casa Caminita. In Casa Caminita ontvangt Giovanni bekende vrienden zoals Irene Moors, Marco Borsato, Humberto Tan, Angela Groothuizen en Robert ten Brink in zijn eigen restaurant. Samen halen zij herinneringen op, maken ze muziek en bereiden ze een heerlijk Italiaans gerecht voor alle gasten in het restaurant.

 

Miniatuurvoorbeeld

Wat vond jij ervan?

Heb jij dit recept gemaakt? Of wil je graag iets vragen over dit recept? Laat het weten!

0 reacties

Ook lekker

Nieuwsbrief

Elke week nieuwe kook- en eetinspiratie in je mailbox?

Ontvang het heerlijke weekmenu, handige kooktips en populair nieuws over de laatste foodtrends.

Show/hide
Als je je inschrijft, ga je akkoord met onze Gebruiksvoorwaarden en erken je dat je ons Privacybeleid, ons Cookiebeleid en onze VK- en EU-privacyrechten hebt gelezen.