De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

vitello tonnato & spaghetti aglio olio e peperoncino

Vitello tonnato
Verwarm de oven voor op 100 °C. Verhit een scheut olie in een pan en bak de kalfsmuis rondom goudbruin. Leg de kalfsmuis op een bakplaat en gaar in de oven tot de kerntemperatuur 48 °C is (dit duurt 20 - 25 minuten). Haal het vlees uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.

45 min kooktijd
Vitello tonnato & Spaghetti aglio olio e peperoncino

Een recept van

Giovanni Caminita

Miniatuurvoorbeeld

Bereidingswijze

Vitello tonnato
Verwarm de oven voor op 100 °C. Verhit een scheut olie in een pan en bak de kalfsmuis rondom goudbruin. Leg de kalfsmuis op een bakplaat en gaar in de oven tot de kerntemperatuur 48 °C is (dit duurt 20 - 25 minuten). Haal het vlees uit de oven en laat afgedekt met aluminiumfolie rusten.

Meng voor de mayonaise de eidooiers, azijn, mosterd, een paar kappertjes en een beetje zout en peper in een keukenmachine en voeg de olie druppelsgewijs toe. Laat de tonijn uitlekken, voeg toe aan de mayonaise en pureer met sap van de citroen en ansjovisfilets in de keukenmachine tot tonijnsaus.

Meng de rucola met olijfolie extra vergine en verdeel de sla over bord. Snijd de kalfsmuis in dunne plakjes en verdeel over de rucola. Lepel de tonijnmayonaise erover en bestrooi met de rest van de kappertjes. Hak de peterselie fijn en bestrooi de vitello tonnato ermee.

Spaghetti aglio olio e peperoncino
Kook de pasta in een pan met water en zout al dente. Pel en snijd de knoflook fijn. Verwijder de zaadjes uit de peper en snijd de peper fijn. Hak de peterselie fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de peper en knoflook tot het een beetje begint te kleuren. Zet het vuur uit en voeg de pasta, peterselie en een scheut olijfolie extra vergine toe. Schep de pasta op bord en rasp de Parmezaanse kaas erover.

Giovanni Caminita is trotse eigenaar van zijn restaurant Trattoria Casa Caminita. In Casa Caminita ontvangt Giovanni bekende vrienden zoals Irene Moors, Marco Borsato, Humberto Tan, Angela Groothuizen en Robert ten Brink in zijn eigen restaurant. Samen halen zij herinneringen op, maken ze muziek en bereiden ze een heerlijk Italiaans gerecht voor alle gasten in het restaurant.

 

Miniatuurvoorbeeld

Laat weten wat je van dit recept vindt

Reacties op het recept

0 reacties

Ook lekker