Rudolph van Veen

Ingredienten

4
Personen

Mayonaise

  • 1 eidooier
  • 1 el mosterd
  • 1 el azijn
  • 200 ml zonnebloemolie
  • zout
  • versgemalen peper

Tunamelt

  • 2 blikjes tonijn
  • 1 el zelfgemaakte mayonaise
  • 1 el selderij
  • 1 ui
  • 2 tl peterselie
  • 3 tl azijn
  • zout
  • versgemalen peper
  • 4 tomaten
  • 1 paprika
  • 4 plakken landbrood
  • 8 plakken Emmentaler

Bereidingswijze

Totale tijd: 20 minuten

Meng voor de mayonaise de eidooier met de mosterd en de azijn glad. Voeg druppelsgewijs de olie toe onder constant roeren tot er een gladde dikke mayonaise is ontstaan. Breng op smaak met zout en peper.

Meng voor de salade de uitgelekte tonijn met de mayonaise en de gehakte selderij. Pel en snipper de ui en voeg dit samen met de peterselie en de azijn toe aan de salade. Breng op smaak met zout en peper.

Was de tomaten en snijd in plakjes. Maak de paprika schoon en snijd in stukjes. Grill de plakken landbrood lichtbruin en krokant.

Beleg de plakken met tonijnsalade, de plakjes tomaat en de paprika. Doe hier overheen de Emmentalerkaas. Smelt het geheel nog even kort onder de grill.

Geef je waardering

79
Tuna Melt