Zin in een hartverwarmend kommetje soep? Probeer deze heerlijke tuinbonen-doperwtensoep! Miljuschka deelt haar snelle recept.

Miljuschka Witzenhausen

Ingredienten

4
Personen

Tuinbonen-doperwtensoep

  • 4 eetlepels olijfolie
  • 1 st ui
  • 1 st prei
  • 2 tenen knoflook
  • 1 tl korianderpoeder
  • 1/4 tl komijnzaad
  • 450 g gedopte tuinbonen
  • 400 g diepvriesdoperwten
  • 1,5 liter groentebouillon
  • 15 g munt
  • 15 g peterselie
  • rasp van 1 st citroen
  • peper en zout

topping

  • 50 g groene pistachenoten, gepeld
  • 1/4 tl korianderzaad
  • 50 ml extra vierge olijfolie
  • 2 eetlepels granaatappelsiroop
  • citroensap

Extra benodigdheden

  • staafmixer

Bereidingswijze

30 minuten

Stap 1: 
Snipper de ui en snijd prei in ringen. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Bak de ui en prei ca. 10 minuten op middelhoog vuur. 

Stap 2: 
Blancheer de tuinbonen in 2 liter kokend water. Schep ze met een schuimspaan in een kom met ijskoud water.  Haal de tuinbonen uit het schilletje. 

Stap 3: 
Hak de knoflook fijn. Voeg zodra de ui en prei zacht zijn de knoflook, korianderpoeder en komijnzaad toe en bak een paar minuten mee.   

Stap 4: 
Voeg de gedopte tuinbonen en doperwten toe. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat 15-20 minuten zachtjes koken.  

Stap 5: 
Voeg de verse kruiden, citroenrasp en citroensap naar smaak toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Pureer de soep net niet helemaal glad met een staafmixer. 

Stap 6: 
Hak de pistachenoten en vijzel het korianderzaad. Rooster de pistachenoten en het korianderzaad in een droge koekenpan voor ongeveer 2 minuten. Voeg de olijfolie en de granaatappelsiroop en een beetje citroensap toe. Meng alles goed door elkaar en zet het vuur uit.  

Stap 7: 
Verdeel de soep over kommen en schep de pistachetopping erop.   

ONTDEK HIER ALLE ANDERE RECEPTEN VAN SNEL MET MILJUSCHKA

Geef je waardering

Snel met Mil tuinerwtensoep
Snel met Mil tuinerwtensoep