Stap 1:
Snipper de ui en snijd prei in ringen. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Bak de ui en prei ca. 10 minuten op middelhoog vuur.
Stap 2:
Blancheer de tuinbonen in 2 liter kokend water. Schep ze met een schuimspaan in een kom met ijskoud water. Haal de tuinbonen uit het schilletje.
Stap 3:
Hak de knoflook fijn. Voeg zodra de ui en prei zacht zijn de knoflook, korianderpoeder en komijnzaad toe en bak een paar minuten mee.
Stap 4:
Voeg de gedopte tuinbonen en doperwten toe. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat 15-20 minuten zachtjes koken.
Stap 5:
Voeg de verse kruiden, citroenrasp en citroensap naar smaak toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Pureer de soep net niet helemaal glad met een staafmixer.
Stap 6:
Hak de pistachenoten en vijzel het korianderzaad. Rooster de pistachenoten en het korianderzaad in een droge koekenpan voor ongeveer 2 minuten. Voeg de olijfolie en de granaatappelsiroop en een beetje citroensap toe. Meng alles goed door elkaar en zet het vuur uit.
Stap 7:
Verdeel de soep over kommen en schep de pistachetopping erop.
Meld je aan en praat mee