De voordelen van een 24K account

  • Recepten bewaren
  • Exclusieve content en aanbiedingen
  • Gratis e-books

tuinbonen-doperwtensoep

Zin in een hartverwarmend kommetje soep? Probeer deze heerlijke tuinbonen-doperwtensoep! Miljuschka deelt haar snelle recept.

30 MIN
Snel met Mil tuinerwtensoep

Een recept van

Miljuschka Witzenhausen

Bak met Miljuschka

"Een verrassende soep is soms precies waar je op zit te wachten. Deze variant is zowel smeuïg als lekker fris. Dat wil je proeven!"

Bereidingswijze

Tuinbonen-doperwtensoep

  1. Snipper de ui en snijd prei in ringen. Verhit de olie in een grote pan met dikke bodem. Bak de ui en prei ca. 10 minuten op middelhoog vuur. 

  2. Blancheer de tuinbonen in 2 liter kokend water. Schep ze met een schuimspaan in een kom met ijskoud water.  Haal de tuinbonen uit het schilletje. 

  3. Hak de knoflook fijn. Voeg zodra de ui en prei zacht zijn de knoflook, korianderpoeder en komijnzaad toe en bak een paar minuten mee.   

  4. Voeg de gedopte tuinbonen en doperwten toe. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Zet daarna het vuur laag en laat 15-20 minuten zachtjes koken.  

  5. Voeg de verse kruiden, citroenrasp en citroensap naar smaak toe. Breng de soep op smaak met zout en peper. Pureer de soep net niet helemaal glad met een staafmixer. 

  6. Hak de pistachenoten en vijzel het korianderzaad. Rooster de pistachenoten en het korianderzaad in een droge koekenpan voor ongeveer 2 minuten. Voeg de olijfolie en de granaatappelsiroop en een beetje citroensap toe. Meng alles goed door elkaar en zet het vuur uit.  

  7. Verdeel de soep over kommen en schep de pistachetopping erop.   

Een gloednieuw programma: 'Snel met Miljuschka'! In dit programma geeft 24Kitchen-chef Miljuschka Witzenhausen tips om een gezonde en vooral lekkere gezinsmaaltijd snel op tafel te toveren, voor doordeweeks én in het weekend.

 

Snel met miljuschka

Laat weten wat je van dit recept vindt

Ook lekker