Traybake met kabeljauw
-
Verwarm de oven voor op 200 °C (hetelucht).
-
Snijd de venkel in plakken. Bewaar het groen. Pel en snipper de sjalot grof.
-
Meng in een kom de venkel met de sjalot en 2 eetlepels olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
-
Verdeel de venkel over de bakplaat en rooster circa 15 minuten of tot de venkel zacht en licht gekaramelliseerd is.
-
Snijd de helft van de sinaasappel en de helft van de citroen in dunne plakken. Pers de andere halve sinaasappel en citroen uit en klop in een kommetje met de mosterd, honing en 3 eetlepels olijfolie tot een gladde dressing.
-
Kruid de kabeljauw met zout en peper.
-
Pluk de dille. Haal de bakplaat uit de oven leg de dille op de venkel en leg hierop de kabeljauw. Lepel de citrusdressing erover. Leg de plakjes sinaasappel en citroen op de vis.
-
Zet de bakplaat terug in de oven en bak nog 8–10 minuten, tot de vis net gaar is.
-
Presenteer het gerecht op een grote schaal en bestrooi met het bewaarde venkelgroen.
Gebakken aardappels met Griekse-yoghurtsaus
-
Was de aardappels, snijd in stukken en kook in water met zout in circa 8-10 minuten net gaar.
-
Giet de aardappels af en laat even uitdampen.
-
Verhit een royale laag olie in een braadpan en bak hierin de aardappels goudbruin en lekker crispy. Breng op smaak met zout.
-
Hak intussen de kappertjes en muntblaadjes fijn en roer door de yoghurt. Breng op smaak met zout en peper.
0 reacties