Stap 1:
Doe de kip in een pan met koud water en snuf zout en breng langzaam aan de kook. Draai het vuur laag en laat de kippendij in ongeveer 15 minuten zachtjes gaar worden. Draai het vuur uit en laat de kip afkoelen in het vocht. Wanneer deze voldoende is afgekoeld neem de kip dan uit de pan en pluk er stukjes van. Leg weg voor later.
Stap 2:
Snijd de tortilla in dunne reepjes.
Stap 3:
Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan en frituur hierin de reepjes tortilla tot ze knapperig en goudbruin zijn. Laat de tortillareepjes afkoelen.
Stap 4:
Verhit een eetlepel olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin de kruidenpasta kort op middelhoog vuur. Doe hier 550 ml water en de gezeefde tomaten bij en laat 5 minuten zachtjes koken. Doe de maïs, zwarte bonen en kikkererwten erbij en houd de soep warm.
Stap 5:
Verdeel de gepocheerde kip over de soepkommen en schep de warme soep eroverheen. Garneer af met een lepeltje crème fraîche, de paprikareepjes, plakjes jalapeno, gehakte koriander en de gefrituurde tortillareepjes. Bestrooi eventueel nog met wat geraspte mozzarella en druppel er wat limoensap over naar smaak.
Wil je nog meer originele Mexicaanse gerechten proberen? Bekijk hier de recepten van Fairtrade Original >
0 reacties